Ποιες πόλεις προτιμούν οι Κύπριοι για χριστουγεννιάτικες διακοπές

Κοντινούς προορισμούς επιλέγουν κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι της Κύπρου σε σχέση με τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Μιλώντας στο Economy Today, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Βασίλης Σταματάρης αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή των πακέτων για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές παίζουν οι προορισμοί οι οποίοι συνδέονται με απευθείας πτήση με την Κύπρο.

Έτσι,

βασικοί προορισμοί για φέτος είναι κατ’ αρχήν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη, αλλά και η Βηρυτός, την οποία αρκετοί επιλέγουν λόγω των χιονοδρομικών κέντρων και των χειμερινών τουριστικών θέρετρων, αλλά και το κράτος του Ισραήλ που αρκετοί συνδυάζουν με τον θρησκευτικό τουρισμό, λόγω των Αγίων Τόπων.

Το Λονδίνο παραμένει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις, ενώ αρκετοί ταξιδιώτες διοχετεύονται σε άλλες, βορειότερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω τρένων και εσωτερικών πτήσεων.

Όσοι προτιμούν πιο «κρύους» προορισμούς επιλέγουν το Βελιγράδι, τη Βαρσοβία και τη Βιέννη. Όσον αφορά στο Παρίσι, ο κος Σταματάρης παραδέχεται ότι ο προορισμός έχει υποστεί πλήγμα μετά το κλείσιμο της Cobalt Air, ωστόσο όσοι είχαν αγοράσει πακέτα μέχρι τον Σεπτέμβριο, βρήκαν λύσεις μέσω ενδιάμεσων προορισμών.

«Τα πακέτα διακοπών διαμορφώνονται αναλόγως της οικονομικής δυνατότητας του κάθε ταξιδιώτη, αλλά και του χρόνου που έχει λόγω αδειών από τη δουλειά του», εξηγεί.

Σημειώνει δε ότι ο χρόνος διακοπών κατά κύριο λόγο κυμαίνεται ανάμεσα σε 3 και 7 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today.

Keywords
Τυχαία Θέματα