Ποιες χώρες "σάρωσε" η φονική καταιγίδα Eleanor (pics/vid)

Τεράστιες ζημιές αφήνει στο πέρασμά της η φονική καταιγίδα Eleanor, σε δεκάδες χώρες ανά το παγκόσμιο.

Η καταιγίδα, η οποία συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας μεγαλύτερης των 120 χιλιομέτρων την ώρα, έπληξε τη Δυτική Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Πάντως, πάνω από 200.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα στη Δυτική Γαλλία εξαιτίας του εν λόγω

φαινομένου, ενώ η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής.

Σημειώνεται ότι, εννέα συνολικά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από τους οποίους σοβαρά, από το πέρασμα της καταιγίδας Eleanor στη Δυτική Γαλλία.

Στην Ελβετία, όπου η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους πολλοί δρόμοι, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες. Διακόπηκε, επίσης, εν μέρει η κυκλοφορία των τρένων στο κανόντι Άπεντσελ, στα βορειοανατολικά. Οι ριπές του ανέμου στην κορυφή Πιλάτους, κοντά στη Λουκέρνη, έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ αφότου ξεκίνησε η καταγραφή της ταχύτητας του ανέμου, το 1981.

Στην Ιρλανδία αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 123.000 νοικοκυριά, όμως άλλες 27.000 παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό. Η καταιγίδα κατευθύνεται πλέον προς τα νοτιοανατολικά και το βράδυ αναμένεται να πλήξει την Κορσική, με ανέμους που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Παράλληλα, παρατηρούνται καθυστερήσεις σε δρομολόγια τρένων, καθώς πολλοί συρμοί υποχρεώνονται να κινούνται με χαμηλότερες του συνηθισμένου ταχύτητες. Σοβαρά, πάντως, είναι και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με γέφυρες να έχουν κλείσει λόγω των ανέμων.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο «ιπτάμενων» αντικειμένων από τους ανέμους.

Η καταιγίδα Eleanor, είναι η τέταρτη που πλήττει φέτος τον χειμώνα τη δυτική Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα