ΠΟΦΕΝ:Δημιουργία Πλατφόρμας για Μείωση Ορίου Συνταξιοδότησης

Στη δημιουργία Πλατφόρμας για Μείωση του Ορίου Συνταξιοδότησης αναφέρει ότι θα προχωρήσει η ΠΟΦΕΝ, με στόχο “η συγκεκριμένη πλατφόρμα να έρθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και οργανωμένα σύνολα, όπως ο ΟΝΕΚ, οι διάφορες οργανώσεις νεολαίας, τα κόμματα και άλλοι κοινωνικοί σύνδεσμοι και φορείς, φυσικά και το κατάλληλο Υπουργείο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με στόχο να πετύχει τη συμμετοχή όσων περισσοτέρων στην πλατφόρμα και να

ανοίξει διάλογο, για να μπορέσουμε να πετύχουμε σε κάποιο στάδιο τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης”.

Σε ανακοίνωση της η Οργάνωση αναφέρει ότι αφουγκραζόμενοι εδώ και καιρό τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδας μας, ειδικά το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που υπάρχει ανάμεσα στη νεολαία, διαφωνούμε ξεκάθαρα με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των τελευταίων χρόνων αλλά και τις όποιες νέες προσπάθειες για περαιτέρω αύξηση του.

Δυστυχώς, σημειώνεται, τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες της αύξησης του ορίου από τα 60 στα 63 χρόνια και μετέπειτα στα 65 χρόνια. Επίσης στο ίδιο έργο θεατές, συνεχίζει η ανακοίνωση, η όποια αύξηση του ορίου, ενώ αρχικά αφορούσε συγκεκριμένους κλάδους, στο τέλος η αύξηση γινόταν καθολική για όλους.

“Ήδη μέσα στο περασμένο χρονικό διάστημα για πολλοστή φορά, έγινε προσπάθεια αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης από την Κυβέρνηση για τους δημόσιους γιατρούς στα 68 χρόνια. Φυσικά χωρίς αμφιβολία κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε καθολική αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 68 χρόνια και πάει λέγοντας”, προστίθεται.

Η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, σημειώνει η ΠΟΦΕΝ, αναγκάζει τους ήδη εργαζόμενους να δουλεύουν σε ηλικίες που η ίδια τους η δυνατότητα παραγωγικότητας μειώνεται αρκετά, αλλά ταυτόχρονα δεν σέβεται την αξιοπρέπεια τους για να συνταξιοδοτηθούν σε μια κατάλληλη ηλικία μετά από τόσα χρόνια εργασίας.

Περισσότερο όμως, προσθέτει, ενισχύει την ανεργία ανάμεσα στους νέους, μιας και πολλές θέσεις εργασίας που θα προέκυπταν για τους νέους με τις αφυπηρετήσεις στην ηλικία των 60, λόγω ακριβώς της αύξησης του ορίου στα 65 και πιθανών στο 68, θα οδηγούν στην αύξηση της μη απασχόλησης, ειδικά στον δημόσια τομέα.

ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
πορεία ροζ φιγούρες οργανωμένα σύνολα
Τυχαία Θέματα