Πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα έχεοι η Σουηδία

Πληροφορίες για πιθανή επίθεση στην πρωτεύουσά της από εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, έχει λάβει η Σουηδία σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν τα ίδια μέσα, οι Αρχές Ασφαλείας διερευνούν μυστικές «πληροφορίες».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι εφημερίδες Aftonbladet και Expressen καθώς και ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Σουηδίας, επικαλούμενες πηγές που δεν κατονομάζουν, μεταδίδουν ότι

οι πληροφορίες σχετίζονται με την απειλή επίθεσης, πιθανόν στην πρωτεύουσα της χώρας Στοκχόλμη.

Η Expressen έγραψε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ασφαλείας της Σουηδίας (SAPO) έχουν λάβει πληροφορίες από το Ιράκ ότι επτά ή οκτώ ακραίοι του Ισλαμικού Κράτος έχουν εισέλθει στη Σουηδία με πρόθεση να επιτεθούν σε στόχους αμάχων.

Εκπρόσωπος Τύπου της SAPO δεν θέλησε να σχολιάσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες που αφορούν κάποια απειλή, αλλά ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με την Αστυνομία, καθώς και με εγχώριους και διεθνείς εταίρους.

«Η Αστυνομία Ασφαλείας εργάζεται εντατικά για να αξιολογήσει πληροφορίες που έχει λάβει και που είναι τέτοιου είδους που κατά την κρίση μας δεν μπορούμε να τις απορρίψουμε», είπε.

Δεν έχει γίνει μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία, αλλά ένας άντρας αναμένει την απόφαση δικαστηρίου για κατηγορίες ότι κατασκεύαζε βόμβα αυτοκτονίας με στόχο να προβεί σε επίθεση. Το 2010 ένας βομβιστής αυτοκτονίας πέθανε όταν εξερράγη πριν την καθορισμένη ώρα η ζώνη με την οποία ήταν ζωσμένος στην κεντρική Στοκχόλμη.

Το επίπεδο ασφαλείας για τις τρομοκρατικές απειλές παρέμεινε το ίδιο, επίπεδο τρία σε κλίμακα πέντε, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα