Πλήρης ικανοποίηση Λ/σιας για μηνύματα ΕΕ σε Τουρκία

Ικανοποίηση για τη σαφή στήριξη της ηγεσίας της Ε.Ε ενώπιον του Τούρκου Προέδρου εκφράζουν Λευκωσία και Αθήνα, στον απόηχο της Συνόδου.

Οι σαφείς και ξεκάθαρες αναφορές του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, προς τον Τούρκο Πρόεδρο, αναφορικά με την ανάγκη να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφήνουν πλήρως ικανοποιημένη την κυβέρνηση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου στο κρατικό ραδιόφωνο.

Οι

τοποθετήσεις των ηγετών της Ε.Ε., πρόσθεσε, ήταν στη γραμμή των αποφάσεων της Ε.Ε. και των αρχών της.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι έγινε τελικά στη Βάρνα

Τα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχουν γίνει πράξη, δήλωσε ο κ. Προδρόμου, με την πρώτη ευκαιρία απέναντι στην Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος, είπε, παρά την προκλητική ρητορική των προηγούμενων ημερών, έδειξε να ενδιαφέρεται για τη σχέση με την Ε.Ε.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. κατέστησαν σαφές στον Ταγίπ Ερντογάν όπως για να υλοποιηθούν οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας βασική προϋπόθεση είναι η βελτίωση των σχέσεων της με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο κ. Προδρόμου επισήμανε την ήπια χθεσινή στάση του κ. Ερντογάν, αναμένουμε, είπε, περισσότερη ενημέρωση για την ανταλλαγή απόψεων στη Βάρνα, αλλά διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα