Πλαστικοί χειρούργοι δήλωναν επεμβάσεις αλλά... έκαναν ενέσεις botox (BINTEO)

Συνέχεια στις αποκαλύψεις για καταγγελλόμενες απάτες γιατρών στο ΓΕΣΥ, έδωσε το ΣΙΓΜΑ .

Δώδεκα είναι οι καταγγελίες απάτης από γιατρούς στο ΓΕΣΥ, για τις οποίες άρχισε έρευνες ο ΟΑΥ, πέραν της υπόθεσης του νευροχειρούργου που οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: ΓεΣΥ: Στο μικροσκόπιο άλλες 12 καταγγελίες για γιατρούς

Υπάρχουν και πολλές άλλες πολλές καταγγελίες για τις οποίες δεν αρχίσει ακόμη διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τις καταγγελίες δερματολόγοι

- πλαστικοί χειρούργοι, φέρονται να δήλωσαν ψευδώς στο σύστημα ότι διενήργησαν επεμβάσεις αφαίρεσης καρκινογόνων ελιών, αλλά στην πραγματικότητα έκαναν ενέσεις botox, που στοχεύουν- ως γνωστό - σε αισθητικές βελτιώσεις ασθενών, που δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ.

Υπάρχει καταγγελία και για φαρμακείο που δήλωσε στο ΓΕΣΥ φάρμακα που δεν έδωσε ποτέ σε ασθενείς όπως επίσης και καταγγελία για Ωτορινολαρυγγολόγο που δήλωσε αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό επεμβάσεων που θεωρούνται  σπάνιες σε μύτες και αυτιά. Είναι αριθμός που δεν δικαιολογείται, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, κατά αναλογία πληθυσμού της Κύπρου.

Με βάση τα στοιχεία, από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, εντός του 2021 υποβλήθηκαν ενώπιον του από ασθενείς κατά μέσο όρο 300 παράπονα τον μήνα.Συνολικά περίπου δηλαδή 3600 παράπονα μόνο σε ένα έτος.

Από τις 3600, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το 10 με 15%  δηλαδή 360 με 540, αφορούν καταγγελίες για απάτες γιατρών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό διερεύνηση τουλάχιστον 12.

Τα υπόλοιπα από 3600 παράπονα αφορούν ενδεχόμενες κακές συμπεριφορές, ιατρικές αμέλειες, αλλά και πιο ήπια θέματα, όπως καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση κ.α..

Keywords
Τυχαία Θέματα