Πιθανότητα ένταξης της Κύπρου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Συσκευασίας

Πιθανή είναι η ένταξη της Κύπρου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Συσκευασίας (WPO), σύμφωνα με αξιωματούχους του οργανισμού.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια βιώσιμη συσκευασία, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, στην παρουσία του προέδρου του WPO, Καθηγητή Pierre Pienaar. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, η εκδήλωση επικεντρώθηκε στο παρόν και το μέλλον της πλαστικής συσκευασίας και την επίδραση της στο περιβάλλον.

Όπως

αναφέρθηκε, η Κύπρος δεν είναι μέλος του WPO, όμως στη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο ο κ. Pienaar είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς την ένταξη και τα οφέλη που θα προκύψουν για τη βιομηχανία πλαστικού και συσκευασίας της Κύπρου από αυτήν.

Προστίθεται ότι η εκδήλωση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συζητηθεί η πιθανότητα ένταξης της Κύπρου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Συσκευασίας.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Συσκευασίας μέσω του Προέδρου του Καθηγητή Pierre Pienaar άλλα και του ΓΓ του Dr. Johannes Bergmaier, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πιθανότητα ένταξης της Κύπρου στον Οργανισμό με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στη βιομηχανία συσκευασίας και εύκαμπτου πλαστικού» συμπληρώνεται.

Επισημάνθηκε επίσης πως με την ένταξη της η Κύπρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Συσκευασίας θα αποκτήσει φωνή, παρουσία, ψήφο και σε αυτόν τον παγκόσμιο οργανισμό, τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία εκπροσωπείται με δυο μέλη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα