Πιάστηκε στο αεροδρόμιο εμπλεκόμενος στο κύκλωμα πλαστών αδειών παραμονής

Στις δέκα φτάνουν οι συλλήψεις σε σχέση με την υπόθεση του κυκλώματος παραχώρησης αδειών παραμονής αλλοδαπών στην Κύπρο με πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, ένα πρόσωπο συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στην προσπάθειά του να ταξιδέψει στο εξωτερικό. 

Υπενθυμίζεται ότι στη σύλληψη

άλλων δύο ατόμων για την υπόθεση του κυκλώματος παραχώρησης αδειών παραμονής αλλοδαπών στην Κύπρο με πλαστά έγγραφα, προχώρησε χθες η Αστυνομία.

Πρόκειται για Κύπρια πιστοποιούσα υπάλληλο, ηλικίας 65 ετών, και Σύρο, ηλικίας 41 ετών. Οι δύο φέρονται να ενεργούσαν ως μεσάζοντες, ανάμεσα στη συλληφθείσα λειτουργό του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και άλλους μετανάστες.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται εννέα Σύροι και ακόμα ένα άτομο, το οποίο επίσης φέρεται να ενεργούσε ως μεσάζοντας.

Από προχθές τελούν υπό οκταήμερη κράτηση, η λειτουργός του Τμήματος και έξι Σύροι.

Εναντίον των συλληφθέντων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις. Διερευνώνται επίσης αδικήματα διαφθοράς, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας και παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος. 

Διαβάστε επίσης: Χειροπέδες σε άλλα δυο πρόσωπα για τις παράνομες άδειες παραμονής (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα