Πετρίδης: Λάφυρο εξουσίας ήταν το κρατικό μισθολόγιο

«Η ουσία είναι ότι το πολιτικό κατεστημένο για δεκαετίες, χρησιμοποιούσε το κρατικό μισθολόγιο ως λάφυρο εξουσίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κρατικό μισθολόγιο το οποίο ήταν το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη, χωρίς αυτό να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες στους πολίτες», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης, ο οποίος παραβρέθηκε

στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών που συζητάει τις αλλαγές στο κρατικό μισθολόγιο, ανέφερε ότι οι προσλήψεις, οι αυξήσεις και η επιδοματική πολιτική χρησιμοποιούνταν από τους εκάστοτε κυβερνώντες, εξυπηρετούσαν διαχρονικά πολιτικές σκοπιμότητες κι έθρεφαν το πελατειακό κράτος.

«Αν πραγματικά θέλουμε να περάσουμε σε έναν εκσυγχρονισμό, τότε η Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει αυτό το κρατικό μισθολόγιο, μέσω του νομοσχεδίου που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι στις 14:30 η Επιτροπή Οικονομικών είναι προγραμματισμένο να συνέλθει από κοινού με την Επιτροπή Εσωτερικών προκειμένου να συζητήσουν για το μεγάλο θέμα που αφορά στη μεταρρύθμιση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα