Περιουσιακό και διακυβέρνηση συζήτησαν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Τα θέματα του περιουσιακού και της διακυβέρνησης τέθηκαν ενώπιον των δύο ηγετών των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπερν Μπάρθ Έϊντε, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι οι ηγέτες ανανέωσαν την προσπάθεια τους για να επιτύχουν τον κοινό στόχο της λύσης του κυπριακού.

Αναστασιάδης και Ακιντζί, προέβησαν σε ανασκόπηση της εργασίας που διετέλεσαν μέχρι και την τελεταία τους συνάντηση στις 27 Ιουλίου, οι διαπραγματευτές, οι οποίοι συναντήθηκαν

11 φορές.

Οι δύο ηγέτες επεσήμανε ο κ. Έιντε θα εμβαθύνουν τις συζητήσεις τους στα κεφαλαιώδη ζητήματα, ενώ όποτε κρίνεται αναγκαίο οι ηγέτες και οι διαπραγματευτές θα μπορούν να καλούν τους εμπειρογνώμονες των ομάδων εργασίας, για ενίσχυση των διαπραγματεύσεων.

"Συνεχίζεται ο θετικός διάλογος μεταξύ των δύο ηγετών για δημιουργία ενός μομέντουμ και επαναβεβαίωσαν τη δέσμευση για προώθηση των διαδικασιών μέχρι την επόμενη τους συνάντηση στις 14 Σεπτεμβρίου", επεσήμανε ο κ. Έιντε.

Συγκρατημένη αισιοδοξία ε/κ πλευράς

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σήμερα στις συνομιλίες με τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας συζητήθηκαν το περιουσιακό και η διακυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών ομιλεί αφ΄ εαυτής, ως εκ τούτου δεν θέλω να κάνω τα οποιαδήποτε σχόλια.

Ερωτηθείς αν από τις θέσεις που έχουν κατατεθεί από την άλλη πλευρά μπορούμε να πούμε ότι δημιουργείται συγκρατημένη αισιοδοξία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «νομίζω ναι».

Keywords
Τυχαία Θέματα