Περδίκης: Ύβρη οι δηλώσεις για "success story" του Προέδρου

Ύβρη προς τους συμπατριώτες μας, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για success story, o πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Η ομιλία του Προέδρου στην οποία αναφερόταν ο κ. Περδίκης είχε διεξαχθεί στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι “κατανοούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα για

την Κύπρο στη μακρινή Αμερική και κατανοούμε επίσης και τους λόγους που θέλει να διαγράψει από τη μνήμη των Κυπρίων, τις τραγικές ώρες της Άνοιξης του 2013, με τις δραματικές αποφάσεις του, οι οποίες οδήγησαν στο μνημόνιο και σε μία σειρά μέτρα που έφεραν την καταστροφή για πολλούς συμπατριώτες μας”.

“Θέλει επίσης να ξεχαστεί ότι δικαιοσύνη και τιμωρία δεν υπάρχει στην Κύπρο του δικού του success story”, συνέχισε.

Για τους Οικολόγους “το να ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι η υπόθεση της Κύπρου είναι μία υπόθεση επιτυχίας “Success story”, είναι προκλητικό για τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας, που ακόμη υπόκεινται τις σοβαρές επιπτώσεις από το μνημόνιο και τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση” πρόσθεσε αναφέροντας ότι “οι άνεργοι είναι χιλιάδες ενώ πολλοί ήταν αυτοί που μετανάστευσαν προς αναζήτηση μίας καλύτερης τύχης”.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει πριν να προβαίνει σε δηλώσεις για “success story” να έχει στο μυαλό του τις δραματικές περικοπές των κοινωνικών παροχών, τη δραματική κατάσταση της δημόσιας υγείας, την άθλια κατάσταση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, την ύφεση, το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και πολλά άλλα.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων εξέφρασε την ελπίδα, όπως η Κύπρος κάποια μέρα ξεπεράσει πραγματικά την οικονομική κρίση και να μπούμε σε καλύτερες εποχές.

“Είναι μεγάλη πρόκληση και προσβολή για τους ανθρώπους που αναζητούν τα ελάχιστα για τη διαβίωση τους, για τους ανθρώπους που συνωστίζονται στα κοινωνικά παντοπωλεία και διεκδικούν το πενιχρό ΕΕΕ, να γίνεται σήμερα λόγος για “success story”, κατέληξε.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα