Περδίκης: Πολλοί βιάστηκαν να μας ξεγράψουν

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι όλοι οι απατεώνες να τιμωρηθούν είπε μεταξύ άλλων, σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, κατά την τελική προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος στη Λευκωσία, στην παρουσία και των 56 υποψηφίων του στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου.

'Εχουμε αποκτήσει πλέον ειδικότητα στην αποκάλυψη των σκανδάλων και έρχονται πλέον κοντά μας σωρηδόν

οι καταγγελίες και οι εμπιστευτικές πληροφορίες, τις οποίες αφού αξιολογήσουμε υπεύθυνα προωθούμε προς τις αρμόδιες αρχές, δήλωσε ο κ. Περδίκης.

Ακολούθως ειπε, πως “σε συνεργασία με το Γενικό Εισαγγελέα δίνουμε την υπόσχεση ότι δεν θα ησυχάσουμε μέχρι όλοι οι απατεώνες να τιμωρηθούν” και να φέρουν πίσω τα κλεμμένα, προσθέτοντας “ζητούμε από τον Γενικό Εισαγγελέα να προωθήσει δυναμικά όλες τις υποθέσεις των σκανδάλων στη δικαιοσύνη. Καλούμε τους δικαστικούς να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Γιατί σωστά λένε ότι `η δικαιοσύνη που αργεί, δεν είναι δικαιοσύνη”.

Ανέφερε πως “οι πολίτες συμπαρατάχθηκαν με το Κίνημα Οικολόγων γιατί έκριναν ότι είναι το μοναδικό πολιτικό κίνημα που δεν έχει σχέση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή”, για να προσθέσει πως “αποτελεί εγγύηση ο προηγούμενος πολιτικός βίος των Οικολόγων, που τον διακρίνει η τιμιότητα, η καθαρότητα και η απουσία της διαπλοκής και της διαφθοράς”, ενώ είπε πως “τα καθεστωτικά κόμματα έχουν στοχοθετήσει τους Οικολόγους και μας απειλούν με έξωση από τη Βουλή και την πολιτική”.

Είπε πως “όταν τον περασμένο Νιόβρη το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ συνωμότησαν – με τη σιωπηλή συνενοχή και άλλων – για να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο και να πετάξουν έξω από τη Βουλή τα μικρότερα κόμματα, πολλοί βιάστηκαν να μας ξεγράψουν. Το ίδιο εκείνο βράδυ στα πλαίσια της συνωμοσίας των ηγεσιών ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ απέρριψαν την δική μας πρόταση νόμου για την οριζόντια ψηφοφορία”.

“Η συνεργασία ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ σήμερα αποδεικνύεται ότι απέτυχε στο στόχο της. Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση αποδεικνύει ότι η επιχείρηση `εξοντώστε τους Οικολόγους` έχει αποτύχει γιατί βρήκε μπροστά της της συνεργασία των πολιτών”, είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας πως “έγκλημά μας είναι το γεγονός ότι δεν είμαστε όπως αυτούς και βεβαίως δεν θα γίνουμε ποτέ σαν αυτούς. Μας καταδιώκουν γιατί η ύπαρξή μας αναδεικνύει τη δική τους φαυλότητα, το δικό τους αλαζονικό και διεφθαρμένο χαρακτήρα”.

Είπε πως “εμείς όχι μόνο δεν έχουμε εμπλακεί στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, αλλά συμμετέχουμε στον αγώνα για την τιμωρία των ενόχων, για να αναφέρει ότι οι Οικολόγοι άνοιξαν το φάκελο των σκανδάλων της Εθνικής Φρουράς, στη δημόσια υγεία, των ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ, τον Μπόμπολα και το Λώλο από το 2006.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμη πως ό,τι ισχύει για τα σκάνδαλα της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης ισχύει και για το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομίας, προσθέτοντας πως “δεν θα ξεχάσουμε τα θύματα της οικονομικής απάτης”. Ανέφερε πως η νέα Βουλή έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα θέματα με τόλμη, σε συνεργασία ή με πίεση προς την Κυβέρνηση και να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία, διότι η προηγούμενη Βουλή, την οποία χαρακτήρισε “άχρηστη και ανίκανη” έχει, όπως είπε, πράγματι απογοητεύσει.

Ανέφερε πως “θα πολεμάμε την αδικία και στη νέα Βουλή, όπου την βρίσκουμε θα την κτυπάμε αλύπητα”, προσθέτοντας πως “δεν μας φοβίζουν οι απειλές των δυο μεγάλων κομμάτων, οι επιθέσεις της τελευταίας εβδομάδας, το τάξιμο το ρουσφέτι”. Είπε πως “πρέπει να μετατρέψουμε τη συμπάθεια και την εκτίμηση σε ψήφο στην κάλπη” και πως δεν αρκούν τα like και τα μπράβο.

Αναφερόμενος εξάλλου στο Κυπριακό, είπε πως “όραμά μας είναι μια Κύπρος ενιαία όπου θα εφαρμόζονται και θα γίνονται σεβαστά όλα τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους νόμιμους κατοίκους Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους Αρμενίους, Μαρωνίτες και Λατίνους. Πρόσθεσε ακόμη πως “η ενωμένη Ευρώπη μας έχει απογοητεύσει” ενώ εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως για το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κάθε ψήφος είναι δέντρο και κάθε δέντρο και ελπίδα. “Δώστε μας την ευκαιρία και την ευθύνη να φυτέψουμε μαζί στη νέα πενταετία όχι μόνο 14 χιλιάδες δέντρα, αλλά είκοσι και τριάντα χιλιάδες δέντρα αντιστοίχως του αριθμού των ψηφοφόρων που θα μας τιμήσουν στις 22 Μαΐου”, είπε.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η Πρόεδρος της Νεολαίας Οικολόγων Μαρία Κολά. Επίσης προβλήθηκε επετειακό υλικό από τα 20 χρόνια πορείας του Κινήματος, καθώς και ειδικά αφιερώματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα