Περδίκης: Κανένας εφησυχασμός για Agusta και σκάνδαλα

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης διατύπωσε τη θέση ότι πρέπει να ανοίξει εκ νέου το θέμα με τα ελικόπτερα Agusta στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.Σε δήλωση την Τρίτη στη Βουλή ο κ. Περδίκης είπε ότι είναι πολύ σοβαρές οι καταγγελίες του Ανδρέα Χασαπόπουλου και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Προσθέτοντας ότι επιβεβαιώνεται η θέση του Κινήματος ότι την ώρα που η Κυβέρνηση σκοπεύει

να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια για την Άμυνα όλα τα σκάνδαλα και οι γκρίζες ζώνες γύρω από εξοπλισμούς γίνονται πιο θολά και υπενθυμίζοντας ότι με το θέμα των ελικοπτέρων απασχολήθηκε η Βουλή και ο ίδιος ο κ. Περδίκης, προσωπικά, είπε πως πρέπει να διερευνηθούν τα πάντα και να πέσει άπλετο φως και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα ότι η τέως Γενικός Ελεγκτής θα πρέπει να δώσει λόγο. Πρόσθεσε πως η Διοικητής μέχρι σήμερα τηρεί περίεργη σιγή και διερωτήθηκε γιατί δεν παρουσίασε στοιχεία στην Επιτροπή Ελέγχου. Είπε ακόμα ότι πρέπει να ξανανοίξει το θέμα στην Βουλή και να καταλήξει ποτέ στους υπευθύνους.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι το ίδιο ισχύει και με το πρόβλημα του ΧΥΤΥ.

“Μπορεί να λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι τα σκάνδαλα δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται¨συνέχισε και αναφέροντας ότι μπορεί να καταλάβω ότι δεν έχει ευθύνη ένα πολιτικό κόμμα εάν υποστήριξε κάποιο υποψήφιο για δήμαρχο ή οποιονδήποτε άλλο αξιωματούχο ο οποίος στη συνέχεια ενεπλάκη σε σκάνδαλο,” αλλά, συνέχισε το “να προωθεί άτομο που έχει εις βάρος του ήδη κατηγορίες για δωροδοκίες, δημιουργεί πολιτικές ευθύνες στο οποιοδήποτε κομμα”.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι θα επανέλθει σε αυτό το θέμα και θα κάνουμε αποκαλύψεις, φτάνει και ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να θυμηθεί τις επιλογές του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα