Περδίκης: Η Cyta ανήκει στον Κυπριακό λαό

Η CYTA ανήκει στον Κυπριακό λαό και αντιμετωπίζουμε με πολλή επιφύλαξη και προβληματισμό, προτάσεις που καταθέτει η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

"Εμείς, ως θέμα αρχής, θεωρούμε ότι στις αποφάσεις για το μέλλον της CYTA πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ομως πρέπει να θυμίσουμε ότι η CYTA

δεν ανήκει στους εργαζόμενους μόνο. Η CYTA ανήκει στον Κυπριακό λαό και αντιμετωπίζουμε με πολλή επιφύλαξη και προβληματισμό, προτάσεις που καταθέτει η Κυβέρνηση, οι οποίες φαίνεται να χρεώνουν και να φορτώνουν στον Κυπριακό λαό ένα ετήσιο κόστος γύρω στα 100 εκατομμύρια".

"Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνομαι ότι θα δει τις συντεχνίες της CYTA για το θέμα του εργασιακού μέλλοντος των εργαζομένων στη CYTA".

Το Κίνημα Οικολόγων θέλει να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά όχι εις βάρος του Κυπριακού λαού στο σύνολο του και όχι εις βάρος και του μέλλοντος μιας δημόσιας σύγχρονης επιχείρησης που θέλουμε να παραμείνει η CYTA.

Επίσης, ο κ.Περδίκης ανέφερε πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα, άκριτα και χωρίς να λειτουργεί το κριτήριο του δημόσιου συμφέροντος, η ιδιωτικοποίηση της CYTA, αλλά να παραμείνει δημόσιος οργανισμός και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα αιτήματα των εργαζομένων.

Τέλός ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε πως "δεν θέλουμε να αγοράσει η Κυβέρνηση τον «μπελά» των εργαζομένων, φορτώνοντας το κόστος πάνω στους πολίτες, πάνω στους φορολογούμενους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα