Περδίκης: Χάσιμο χρόνου η συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών

Συνεδρία χωρίς ουσία και αντικείμενο, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ο κ. Περδίκης είπε αρχικά ότι ήταν μια συνεδρία, η οποία αμφισβητείται αν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί και αν είχε ουσία.Απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο της σύσκεψης, ο κ. Περδίκης είπε ότι ούτε αποφάσεις λήφθηκαν, ούτε εξηγήσεις δόθηκαν, ούτε ερμηνείες έγιναν,

ούτε έγινε μια εκτίμηση του τι αναμένεται να φέρει στη βαλίτσα του ο κ. Έιντε αυτή τη βδομάδα.Ο κ. Περδίκης είπε αυτό που έγινε ήταν μια επαναδιατύπωση των θέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων, καθώς και μια επαναδιατύπωση των διαφωνιών. “Σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις αξίζει κάποιος να επαναξιολογήσει αν θα πρέπει να συμμετάσχει πλέον, καθώς δεν οδηγούν πουθενά και είναι χάσιμο χρόνου”, είπε.Ερωτηθείς αν το φυσικό αέριο βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο κ. Περδίκης είπε ότι οι Τούρκοι δυστυχώς θα αξιοποιήσουν αυτή τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη και θα θεωρούν ότι το φυσικό αέριο βρίσκεται στο τραπέζι και θα επαναφέρουν θέμα διαχείρισης του από σήμερα.“Εμείς θεωρούμε ότι μια σειρά από μέτρα που είχαν συμφωνηθεί δεν έχουν υλοποιηθεί, υπάρχει και μια δέσμη από μέτρα που είχαν υπόψη τους τα κόμματα και τα είχαν υποβάλει στην Κυβέρνηση, αλλά δεν έγινε ποτέ συζήτηση για αυτά”, είπε, και πρόσθεσε πως δεν έγιναν προσπάθειες για κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία από την ΕΕ, ούτε για πάγωμα κεφαλαίων, αλλά ούτε και πολλά άλλα που είχαν αποφασιστεί. “Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει πολύ μπλα μπλα πολλές φορές αλλά πάρα πολύ λίγη πράξη στην ουσία”, είπε.Για το θέμα των εκποιήσεων και της πρότασης για Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, ο κ. Περδίκης είπε πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται συζήτηση για Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής όταν η Κυβέρνηση λέει στα κόμματα ότι στο θέμα της αφερεγγυότητας και των εκποιήσεων θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική.“Δεν μπορούμε να συζητούμε για Κυβέρνηση ευρείας συνενοχής. Αν η Κυβέρνηση θέλει συνεργασία και συναίνεση πρέπει να πλησιάσει τις θέσεις της αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, να υιοθετήσει ένα μεγάλο μέρος αυτών των θέσεων για να μπορεί να βρεθεί μια συναίνεση και μια συνεργασία”, είπε.Εκλογές στην ΠάφοΣε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Πάφο, ο κ. Περδίκης ευχήθηκε στο νέο Δήμαρχο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. “Έχει λίγο χρόνο μπροστά του και το βασικότερο που πρέπει να γίνει είναι να δώσουν ώθηση στη διαδικασία της κάθαρσης, η οποία να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα και για την υπόλοιπη Κύπρο”, είπε, προσθέτοντας πως δεν είναι μόνο στην Πάφο που υπάρχει διαπλοκή στα δημοτικά συμβούλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα