Περδίκης: Ανασχεδιασμό με βάση τα γεωπολιτικά στο Κυπριακό

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, αναφερόμενος στην ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι η ενημέρωση ήταν αδρομερής και όχι λεπτομερής όπως θέλησαν να την παρουσιάσουν από το Προεδρικό. Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται ανασχεδιασμός με βάση τα γεωπολιτικά για να εξασφαλισθούν τα στοιχειώδη στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι οι Οικολόγοι θεωρούν ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεδρία και να δοθούν τα έγγραφα προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ώστε να διευκρινίσουν τα ερωτηματικά για τις θέσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Είπε

επίσης ότι επιβάλλεται μια συνεδρία του Εθνικού με το Συμβούλιο Γεωστρατηγικής για να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και πώς επηρεάζουν το Κυπριακό.

Διατύπωσε τη θέση ότι ανοίγονται προοπτικές και με τις κατάλληλες ενέργειες είναι δυνατή τροποποίηση προς το θετικότερο του συσχετισμού δυνάμεων στην περιοχή.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες δεν μπορεί να γίνονται σε ένα κλειστό και αποστειρωμένο περιβάλλον και όσοι νομίζουν ότι οι συνομιλίες μπορεί να γίνονται σε κλινικό εργαστήριο είναι γελασμένοι.

Είπε ακόμα πως συνομιλίες με την Τουρκία παντοδύναμη και την Κυπριακή Δημοκρατία γυμνή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο τέλος θα καταλήξουν σε λεόντειο συμφωνία υπέρ της Τουρκίας.

Στόχοι της Τουρκίας, όπως δηλώθηκαν από τον κ. Μποσκίρ, είναι να θέσει υπό τον έλεγχο της τους φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου και να αναβαθμίσει το στρατηγικό της ρόλο στην περιοχή, να διευκολύνει την πορεία της στην ΕΕ αφαιρώντας τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις.

Μιλούμε για αλλαγή στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και του ισοζυγίου δυνάμεων για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα στοιχειώδη, είπε καταλήγοντας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα