Πέντε νεκροί στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Καραμπάχ

Ένας Αζέρος στρατιώτης και τέσσερις στρατιώτες της αυτόνομης περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ που υποστηρίζεται από την Αρμενία σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στα σύνορα, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Το αζερικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Αρμενία ότι προκάλεσε τη σύγκρουση, αλλά η Αρμενία ανέφερε την Παρασκευή ότι αζερικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση σε αρκετά χωριά κοντά στα σύνορα των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, σκοτώνοντας τρεις αμάχους.

Ένας Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις ανέφερε στην ανακοίνωση του το υπουργείο

Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

" Η ευθύνη για την κλιμάκωση στο μέτωπο βρίσκεται στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Αρμενίας", ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το υπουργείο Άμυνας της αυτόνομης περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τέσσερις στρατιώτες του σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς και πυροβολισμούς αζερικών δυνάμεων.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι τροφοδοτεί τις συγκρούσεις. Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για τη χρήση βαρύ οπλισμού.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, βρίσκονται σε διένεξη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 για τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών παρεμποδίστηκαν από διεθνείς προσπάθειες τερματισμού της διαμάχης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή περίπου 30.000 ανθρώπων.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έχει απευθύνει έκκληση και στις δύο πλευρές να αποτρέψουν τις απώλειες αμάχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα