Πεντάγωνο:Nεκροί οι "εγκέφαλοι" των τρομοκρατικών στο Παρίσι

Στη Συρία, σκοτώθηκαν οι δυο άνδρες που εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου του 2015, στο Παρίσι, σύμφωνα με το BBC.

Οι πηγές αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν στη Συρία σε μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωση του Πεντάγωνου, οι εν λόγω άνδρες ονομάζονται Salah Gourmat και Sammy Djedou και ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Επιπρόσθετα,

η ανακοίνωση αναφέρει ότι σκοτώθηκε και ένα τρίτο μέλος της ομάδας αυτής, το οποίο συνδέεται με την αποτυχημένη επίθεση στο Βέλγιο το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι, στο μακελειό στο Παρίσι (13/11/2015) σκοτώθηκαν τουλάχιστον 129 άνθρωποι.

Τα δύο μέλη του ΙΚ αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ ήταν «στενά συνδεδεμένοι με τον Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, υπεύθυνο για τον συντονισμό των εξωτερικών επιχειρήσεων ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού τον Αύγουστο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου. Η Ρωσία είχε διεκδικήσει επίσης την ευθύνη για τον θάνατο του τζιχαντιστή ηγέτη.

Ο τρίτος ηγέτης της οργάνωσης που σκοτώθηκε από τον συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Δεκεμβρίου ήταν ο Ουάλιντ Χαμάν, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την οργάνωση επιθέσεων αυτοκτονίας και είχε καταδικαστεί ερήμην στο Βέλγιο για μια απόπειρα επίθεσης το 2015, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα