Πειθαρχική έρευνα κατά δεσμοφυλάκων–«Αθόρυβος συναγερμός»

Αλυσιδωτές συνέπειες φαίνεται ότι φέρνει η απόδραση των δύο κρατουμένων, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στις Κεντρικές Φυλακές.

Σε παρέμβαση της στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, δήλωσε ότι διαπιστώθηκε κατόπιν έρευνας ότι η απόδραση οφειλόταν στον ανθρώπινο παράγοντα.

Αυτός είναι ο 27χρονος κατάδικος που απέδρασε

Η κυρία Αριστοτέλους έκανε λόγο για αδράνεια από πλευράς των δεσμοφυλάκων, οι οποίοι είχαν εκείνη την ώρα είχαν την ευθύνη φύλαξης των κρατουμένων.

Όπως

συμπλήρωσε η κυρία Αριστοτέλους, τα συστήματα συναγερμού που διαθέτουν οι Κεντρικές Φυλακές ηχούσαν, ωστόσο οι δεσμοφύλακες είχαν το σύστημα στο αθόρυβο.

Κάτι που διήρκησε για μία ώρα, όπως είπε η κυρία Αριστοτέλους. «Οι κρατούμενοι προσπαθούσαν μια ώρα να βρουν τρόπο απόδρασης»

Έρευνες για τον κατάδικο με το πρώτο φως της ημέρας

Ο ένας κρατούμενος, που τελικά συνελήφθη μετά την απόδραση, δεν συνεργάζεται με τις αρχές όπως δήλωσε η κυρία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύγχρονο σύστημα συναγερμού αναβαθμίστηκε πρόσφατα ενώ στο κέντρο ελέγχου υπάρχουν κάμερες κλειστού κυκλώματος που καλύπτουν όλο το χώρο των Κεντρικών Φυλακών.

Ως εκ τούτου διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εναντίον των δεσμοφυλάκων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να προκύψει και ποινική έρευνα. Οι δεσμοφύλακες αναμένεται να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα, μετά από σχετική εισήγηση από τις Κεντρικές Φυλακές.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δραπέτη συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα