Παζάρια διαβουλεύσεων στα κατεχόμενα

Στροφή κεντροαριστερή κάνουν στα κατεχόμενα καθώς πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται τέσσερα κόμματα για τον σχηματισμό λεγόμενης κυβέρνησης. Εδώ και 48 ώρες σε διαβουλεύσεις βρίσκονται στελέχη των κομμάτων.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε θετικό κλίμα. Η αριθμητική κατανομή των "υπουργείων" έχει καθοριστεί, αλλά τα ονόματα που θα είναι "υπουργοί" ακόμη δεν έχουν κλειδώσει, ανέφερε ο Ερντογάν Σορακίν.

Σύμφωνα με τον Τ/κ τύπο, από τρία λεγόμενα υπουργεία θα έχουν τα μεγάλα κόμματα ΡΤΚ και ΚΛ, και από δύο το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Το μόνο

σίγουρο είναι πως «πρωθυπουργός» της νέας «κυβέρνησης» θα είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν, πρόεδρος του ΡΤΚ, αναφέρει ο Ασίμ Ιντρίς.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς τράβηξε το χαλί από τον Χουσείν Οζγκιουργκιούν και τον έριξε στο καναβάτσο. Το κόμμα του κ. Ντενκτάς άλλωστε αποτελούσε τον εταίρο της λεγόμενης κυβέρνησης που χθες παραιτήθηκε μετά τα αποτέλεσματα της 7ης Ιανουαρίου.

Δεν φοβόμαστε να είμαστε στην αντιπολίτευση, μια προβληματική συμμαχία θα φέρει ζημιές, δεν πρόκειται να μπούμε σε μια «κυβέρνηση» που σύντομα θα καταρρεύσει, αναφέρει ο Οζγκιουρκιούν.

Ντενκτάς και Οζγκιουργκιούν είχαν σύντομη συνάντηση μεταξύ τους την παραμονή της υποβολής της παραίτησης της ψευδοκυβέρνησης και ουσιαστικά εκεί επισημοποιήθηκε το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Με άφησε να περιμένω μια ώρα. Δεν με πήρε ούτε μια φορά τηλέφωνο τις τελευταίες 10 μέρες. Νομίζω θέλει να μείνει στην αντιπολίτευση», δήλωσε ο Σερντάρ Ντενγκάς.

Πάντως τα σενάρια για επανάληψη των λεγόμενων εκλογών δεν έχουν εκλείψει εντελώς καθώς ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι συμφώνησαν να αρχίσουν τις επίσημες διεργασίες για τον σχηματισμό της τετρακομματικής «κυβέρνησης» με καλή πρόθεση και εάν αυτή η προσπάθεια αποτύχει δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε διάλογο για τον σχηματισμό άλλης «κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα