Παυλόπουλος: Συνεχές και αγωνιώδες το ενδιαφέρον για Κύπρο

Την πορεία που λαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στη διάρκεια σύντομης και χαρακτηρισθείσας ως «αυστηρώς ιδιωτικής» συνάντησής του με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος ήταν εκείνος που ζήτησε να δει τον Πρόεδρο της Κύπρου

για κατ’ ιδίαν ενημέρωση σχετικά με το πώς εξελίσσονται οι συνομιλίες με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.Σημειώνεται ότι το Προεδρικό δεν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη συνάντηση αυτή, ακριβώς επειδή «μόνο ιδιωτικώς» θα έβλεπε τον Πρόεδρο της Κύπρου. Γι’ αυτό και δεν έγιναν δηλώσεις μετά, ούτε και εκδόθηκαν ανακοινώσεις.

Κύκλοι του Προεδρικού αναφέρουν ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει «ένα συνεχές, αγωνιώδες ενδιαφέρον» για το Κυπριακό, και ότι με τον κ. Αναστασιάδη «χαίρεται να ανταλλάσσει απόψεις για αυτό».

Σε συνομιλία με πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Παυλόπουλο, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η πτυχή που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι εκείνη «που αφορά την μορφή της συζητούμενης λύσης μέσα στα πλαίσια των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεσμεύουν κάθε κράτος-μέλος της».

Έγκυρη πηγή επισημαίνει ότι οι δύο άνδρες έχουν «μια καλή μεταξύ τους επικοινωνία», και εκ του γεγονότος ότι κατέχουν άριστα τις νομικές παραμέτρους στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα