Παυλόπουλο και Κοτζιά βλέπει το απόγευμα ο Στάινμαγερ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Διαιρεμένες Μνήμες» πραγματοποίησαν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης τέλεσαν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και ο Γερμανός ομόλογός του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια οι κύριοι Κοτζιάς και Στάινμαγερ θα επιστρέψουν στην Αθήνα, όπου ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

Προκόπη Παυλόπουλο στις 17.30, και στη συνέχεια θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Κοτζιά στις 18.30. Οι δύο άνδρες θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Η επίσκεψη του κ. Στάινμαγερ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το πρωί με τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή", η οποία δημοσιεύεται σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Στάινμαγερ αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό δηλώνει ότι αναμένει «όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν εποικοδομητική στάση». Για το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης αναφέρει ότι «το θέμα είναι σαφές από πλευράς διεθνούς δικαίου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει» και εκφράζει την πεποίθηση ότι «είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία για το προσφυγικό».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα