Ενημέρωση για Μίνι ΓΕΣΥ ζητεί ο ΠΑΣΥΝΟ

Δεν προηγήθηκε διάλογος και διαβούλευση με την αρμόδια αρχή επί των συγκεκριμένων εισηγήσεων για το “Μίνι ΓεΣΥ” με τον επαγγελματικό Σύνδεσμο των Νοσηλευτών και Μαιών, σημειώνει ο ΠΑΣΥΝΟ ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρεται στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής όσο και στην τοποθέτηση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνώριζαν εξαρχής για τους σχεδιασμούς του αναφορικά με το ΓεΣΥ.

Ο ΠΑΣΥΝΟ προσβλέπει “σε ενημέρωση στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου

και ανταλλαγής απόψεων επί των προτάσεων για εφαρμογή του προαναγγελθέντος ` Μίνι ΓεΣΥ` ώστε να τοποθετηθούμε για κάθε θέμα”.

Αναφέρει, ακόμη, ότι “τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του Συνδέσμου, όπως αυτά απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία, έχουν διαχρονικά γίνει απόλυτα σεβαστά από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις”.

Έτσι διδόταν στον ΠΑΣΥΝΟ, συνεχίζει η ανακοίνωση, “η ευκαιρία πάντα να συζητήσει οποιαδήποτε προτεινόμενα προς ψήφιση νομοσχέδια που αφορούσαν στην υγεία ή/και στη νοσηλευτική και στη μαιευτική και να τοποθετηθεί επί αυτών πριν το Υπουργείο Υγείας τα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο ή στη Βουλή για ψήφιση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα