ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: Καμπανάκι κινδύνου για δημόσια τα νοσηλευτήρια

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥΝΟ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους υπευθύνους για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια εξαιτίας της αυξανόμενης προσέλευσης και εισαγωγής ασθενών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε ζωτικής σημασίας Τμήματα, όπως είναι τα Τμήματα Εντατικής Νοσηλείας Ενηλίκων-Παίδων και Νεογνών, οι Πρώτες Βοήθειες, τα Ογκολογικά Τμήματα και τα Τμήματα Αιμοκάθαρσης.

Η Συντεχνία επισημαίνει πως εκτός από την υπερπληρότητα των παθολογικών και χειρουργικών θαλάμων,

το προσωπικό των νοσηλευτηρίων εργάζεται κάτω από συνθήκες έντονης εξάντλησης και υπερφόρτωσης καθηκόντων, χωρίς να αμείβεται για τις πρόσθετες ευθύνες που επωμίζεται.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ζητά όπως τροχιοδρομηθούν άμεσα όλες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες ώστε το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου φροντίδα. Ήδη, προσθέτει, έχει αποκοπεί ένα υψηλό ποσοστό του μισθού από το προσωπικό που εργάζεται με το σύστημα βάρδιας.

Καλεί όλους να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς, όπως αναφέρει, η υγεία είναι και παραμένει το υπέρτατο αγαθό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα