Παρίσι: Έτσι γάζωσαν τους αστυνομικούς – Βίντεο ντοκουμέντο

Ανήσυχη ξανά η Γαλλία από το βράδυ της 20ης Απριλίου. Ο τρόμος επέστρεψε, αυτή τη φορά μετά το κτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στα Ηλύσια Πεδία και στην πασίγνωστη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ.

Το βίντεο - ντοκουμέντο δίνει στη δημοσιότητα η Daily Mirror και δείχνει τη στιγμή της επίθεσης του 39χρονου τζιχαντιστή κατά αστυνομικών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους, ο δράστης ονομαζόταν Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος και ήταν μαχητής της οργάνωσης.

Ένα πυροβόλο

όπλο, διάφορα άλλα όπλα και ένα μαχαίρι κουζίνας βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη.

Δείτε εδώ: Σκόρπισαν τον τρόμο στα Ηλύσια Πεδία –24ωρα πριν από εκλογές

Εν τω μεταξύ, ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές εκκρεμεί για δεύτερο πρόσωπο – δράστη, ο οποίος είναι κι αυτός γνωστός στις διωκτικές αρχές. Ο δεύτερος δράστης φέρεται να έφθασε νωρίτερα στο Παρίσι από το Βέλγιο με τρένο.

Ο άνδρας για τον οποίο οι βελγικές αρχές ενημέρωσαν τη Γαλλία σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή του στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη λεωφόρο των Ηλυσίων παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας, μετέδωσε το πρακτορείο Belga.

Γάλλος ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι είναι γάλλος υπήκοος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου στο δίκτυο VRT

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τρία μέλη της οικογένειας του δράστη της επίθεσης κατά του περιπολικού χθες το βράδυ στην Λεωφόρο των Ηλυσίων, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Σημειώνεται ότι, ανακρίνονται από τις αντιτρομοκρατικές Αρχές και τρία μέλη της συνοδείας του δράστη.

Condemning in the strongest terms the terrorist attack in #Paris. Our condolences to the victim’s family and the people of #France

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) April 21, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα