Παρέμβαση του Προέδρου ζητεί ο Χαννίδης για την απόλυση του

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητεί ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης θεωρώντας ότι η εκπαραθύρωση του, σύμφωνα με την έκφραση του, μετά από εισήγηση του ΔΣ του ΚΟΤ, είναι παράνομη, παράτυπη και συνέχεια της δίωξης που δέχεται ως άνθρωπος και ως κρατικός αξιωματούχος.

Ο Μάριος Χαννίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακόμα ως θα έπρεπε με βάση το συνταγματικό δικαίωμα που έχει ποιο είναι το κατηγορητήριο με το οποίο το ΔΣ του ΚΟΤ με απόφαση του εισηγείται στο

Υπουργικό Συμβούλιο την απομάκρυνση του από τη θέσης του Γενικού Διευθυντή.

Εξέφρασε απογοήτευση διότι όπως είπε το ΔΣ παίζει κρυφτό πίσω από κλειστές πόρτες και η απόφαση που έλαβε δεν ήταν ομόφωνη γιατί από τα 9 μέλη μόνο τα 5 ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης του.

Ο κ. Χαννίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι όταν κάποιος είναι κρατικός αξιωματούχος και διώκεται άνευ λόγου και αιτίας αυτή η δίωξη είναι πολιτική και τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι πίσω από αυτή την ιστορία όπως είπε, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Τέλος επιφυλάσσει όλα τα νομικά δικαιώματα του σε περίπτωση που το Υπουργικό Συμβούλιο επικυρώσει την εισήγηση του ΔΣ του ΚΟΤ. Εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, γιατί κατά την έκφραση του, κανένα Υπουργικό Συμβούλιο στον κόσμο δεν μπορεί να επικυρώσει τέτοια εισήγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα