Παρέμβαση Χρ. Τσουρούλλη για τα τεκταινόμενα στις Κεντρικές Φυλακές (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση στις Τομέα στα Γεγονότα έκανε ο ανώτατος εκτελεστικός Διευθυντής του ΣΙΓΜΑ Χρύσανθος Τσουρούλλης, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που έφερε η  ανακοίνωση που εξέδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας σε σχέση με τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων εντός των Κεντρικών Φυλακών.

Διαβάστε ακόμη: Εισαγγελία: Ανεπαρκή μέτρα στις Φυλακές - «Κεραυνοί» για ναρκωτικά&κινητά

Σημείωσε πως δεν μπορεί να αντιληφθεί πιο είναι το κεντρικό αφήγημα της Διευθύντριας

των Κεντρικών Φυλακών. «Το κεντρικό της αφήγημα, δηλαδή, είναι ότι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θέλοντας να την εξοντώσουν, οργάνωσαν μια δολοφονία μέσα στις Φυλακές για να δημιουργηθεί άλλοθι και να πουν ό,τι είπαν εξαιτίας αυτού του γεγονότος και άρα ό,τι είπαν σήμερα δεν θα πρέπει κανείς να το λάβει υπόψη», διερωτήθηκε.

Οι ισχυρισμοί, τόνισε είναι πολύ απλοί. «Οι Κεντρικές Φυλακές αυτού του τόπου, έχουν γίνει διευθυντήριο οργάνωσης εγκλήματος», πρόσθεσε.

«Σε πιο κόσμο ζει η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών; Εάν αυτές είναι οι φυλακές για τις οποίες παίρνουμε βραβεία τα 8 τελευταία χρόνια, όπως ισχυρίζεται, τότε έχουμε πρόβλημα», είπε, προσθέτοντας πως αρνείται να απαντήσει στο ανόητο ψευδοδίλλημα Κατσουνωτός ή Αριστοτέλους.

Ο Χρύσανθος Τσουρούλλης τόνισε ότι δεν είναι εικασίες είναι πραγματικά γεγονότα. «Τίθεται ένα κεντρικό ερώτημα. Πού είναι η Υπουργός Δικαιοσύνης; Αν η πολιτική προϊστάμενη δεν θέλει να λάβει μέρος σε αυτή την ιστορία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει κάτι ή περιμένει να δράσει ο Θεός; Πάλι θα γίνουμε επιμηθείς και θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις μέχρι να γίνει και άλλο κακό, όταν οργανωθεί και άλλο πενταπλό, όταν γίνουν και άλλα κοντραμπάσα ναρκωτικών, όταν με τη χρήση τηλεφώνων διαπραχθούν και άλλα αδικήματα;»

Συμπλήρωσε ότι «είναι η ίδια πρακτική και θράσος που υπαγόρευσε να είναι οι αστυνομικοί με τον Βοηθό Αρχηγό της Αστυνομίας έξω από τις Κεντρικές Φυλακές και να προσπαθούν να μπουν μέσα στις φυλακές για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει και να τους έχουν να περιμένουν έξω για 4 ώρες». Τόνισε ότι αυτό από μόνο του θα έπρεπε να προβληματίσει γιατί ενώ είναι τόσο παραδεισένιο το σκηνικό, οι αστυνομικοί και ο οδικός ουλαμός περίμεναν τόσες ώρες έξω από τις φυλακές. «Ποιος έπρεπε να κρύψει και να φτιάξει τι; Που ξανά ακούστηκε να θέλει ειδική άδεια ο Αρχηγός της Αστυνομίας για να καταπολεμήσει ένα έγκλημα που όλα δείχνουν ότι οργανώνεται από τις φυλακές».

Ακόμη είπε ότι «δεν υπάρχουν στρατόπεδα και δεν θα επιλέξουμε ούτε είμαστε μεταξύ Κατσουνωτού και Αριστοτέλους. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το κεντρικό σημείο είναι αυτά που συμβαίνουν στις Κεντρικές Φυλακές».

Σημείωσε ότι αυτό που θα βγει από το πόρισμα για τον κ. Κατσουνωτό είναι αντικείμενο μιας άλλης έρευνας. «Να βγουν τα αποτελέσματα και αν καταδείξει ότι καταδείξει, να ακολουθηθεί η νενομισμένη οδός. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Θα πρέπει πάντα σε αυτόν τον τόπο να είμαστε οι μεν με τους δεν; Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην φταίει κανένας».

Τέλος, ανέφερε ότι «πολλοί μας έλεγαν ακραίους στην πανδημία. Πολλοί μας λένε ακραίους και σήμερα. Οι τοποθετήσεις μας είναι καθαρές. Όταν τίθεται θέμα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, η στάση μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Είμαστε μαζί με τη ζωή, το φως και με καμία σκιά».

Διαβάστε επίσης: Πώς απαντά η Διεύθυνση των Φυλακών στην ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα