Παραλύουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια - Τετράωρη στάση εργασίας

Γιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ακτινογράφοι και εργαζόμενοι στα κρατικά φαρμακεία και εργαστήρια κατέρχονται από τις 7:30 μέχρι τις 11:30 το πρωί, σε τετράωρη στάση εργασίας.

Αντιδρούν για τη μη ικανοποίηση σειράς αιτημάτων, επιφέροντας ουσιαστικά πλήρη και καθολική παράλυση των δημόσιων νοσοκομείων, με φόντο την προδιαγραφόμενη αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και την εφαρμογή του

Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Με προσωπικό ασφαλείας

Ως αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων τα δημόσια νοσηλευτήρια θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι τα σοβαρά περιστατικά, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, θα αποστέλλονται σε νοσηλευτήρια του ιδιωτικού τομέα, για ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.

Υπ.Υγείας: "Ακατανόητη και λυπηρή η στάση εργασίας"

Ακατανόητη είναι για τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, η στάση εργασίας των επαγγελματιών υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" ο κ. Πατσαλής, χαρακτήρισε λυπηρή την απόφαση για τετράωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα στους ασθενείς. Αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης καθώς και παραπληροφόρησης με προφανή στόχο να στραφούν οι πολίτες κατά των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, κάνει λόγο ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και ο Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, σε σημερινή τους ανακοίνωση

Οι κυβερνητικοί ιατροί προειδοποιούν με κλιμακωτα μέτρα.

Ο Κλάδος Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (Κ.Υ.Φ.Υ) εππισημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων, παρέχοντας στους εργαζόμενους των νοσοκομείων τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να επιτελούν τα καθήκοντά τους απρόσκοπτα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου.

Ο Κλάδος Τεχνολόγων, Ακτινολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών, Πυρηνικής και Ακτινοθεραπείας, θεωρεί πως πρέπει να μπει ένα τέλος στα παιγνίδια με την υγεία των πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ο κλάδος προχωρεί στην απεργία, αφού μια κακή αυτονόμηση, χωρίς τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων, ισούται με διάλυση των κρατικών νοσηλευτηρίων, με αποτέλεσμα ο Κύπριος πολίτης να μην έχει αξιοπρεπή φροντίδα υγείας σε συνθήκες ποιότητα και ασφάλειας.

Με λύπη, φόβο και αγωνία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της υγείας, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να ρίξουν τους τόνους για να βρεθούν οι λύσεις, που θα βελτιώσουν την ποιότητα της υγείας στον τόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα