Υπ' ατμόν για νέα σχολική χρονιά: Τα βιβλία και τα εργοτάξια

Υπ’ ατμόν βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ήδη τα περισσότερα βιβλία για τις ανάγκες των μαθημάτων έχουν παραληφθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα προβεί σε ανακοινώσεις για τους εκπαιδευτικούς. Για άλλη μια χρονιά, σε σχολικές εγκαταστάσεις θα λειτουργούν εργοτάξια.

Η παραλαβή βιβλίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παραλαβής βιβλίων για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της

εκπαίδευσης που ανέρχονται στους 729 τίτλους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η ολοκλήρωση εκτύπωσης καθώς και η μεταφορά τους από την Ελλάδα βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ώστε να παραδοθούν στους μαθητές με την έναρξη των μαθημάτων.

Μεγάλο μέρος των σχολικών βιβλίων βρίσκεται ήδη στα σχολεία ή στην Αποθήκη του ΥΠΠ έτοιμο να αποσταλεί στα σχολεία... pic.twitter.com/Jna93AXb2p

— Costas Kadis (@CostasKadis) August 5, 2015

Όπως επισημαίνεται, τα βιβλία παραλαμβάνονται από τις Σχολικές Εφορίες για μεταφορά τους στις σχολικές μονάδες. Μέχρι σήμερα, το 75-80% των βιβλίων που απευθύνονται στους μαθητές των 344 Δημοτικών Σχολείων ήδη έχει παραδοθεί, ενώ απομένουν τα Δημοτικά των απομακρυσμένων κοινοτήτων. Στα 75 Γυμνάσια έχει ήδη παραδοθεί το 75% των βιβλίων ενώ τα υπόλοιπα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία της Φυσικής της 1ης και 2ας Γυμνασίου που ανατυπώνονται και αναμένονται από την Ελλάδα, θα παραδοθούν το αργότερο μέχρι στις αρχές του Σεπτέμβρη. Στα 44 Λύκεια έχει διανεμηθεί το 90% των βιβλίων, όπως επίσης και στις 13 Τεχνικές Σχολές. Τα υπόλοιπα βιβλία των Τεχνικών Σχολών βρίσκονται ήδη στην Αποθήκη και θα διανεμηθούν προσεχώς. Οι ειδικές εκδόσεις που διδάσκονται στα 50 Δημοτικά Σχολεία της Παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κι αυτές ήδη αποσταλεί.

Όπως ανέφερε στο Sigmalive ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, ο οποίος χθες ενημερώθηκε επί τόπου για την παραλαβή και παράδοση των σχολικών εγχειριδίων, υπάρχει μικρός αριθμός βιβλίων τα οποία θα καθυστερήσουν να παραληφθούν από το υπουργείο. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το υλικό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στα σχολεία για να μην υπάρξουν προβλήματα και κενά.

«Χωρίς προβλήματα η στελέχωση σχολείων»

Σε ότι αφορά τη στελέχωση των σχολείων, ο υπουργός τόνισε ότι φέτος δεν αναμένεται να παρατηρηθεί το φαινόμενο των ελλείψεων, κυρίως στο κομμάτι της διεύθυνσης. Πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα προβεί σε ανακοινώσεις για τους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Και φέτος σχολεία - εργοτάξια

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται έργα σε αρκετές σχολικές εγκαταστάσεις, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Ωστόσο και φέτος θα λειτουργήσουν δεκάδες σχολεία – εργοτάξια, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να μην δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, στόχος είναι η συνεχής αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, διασφαλίζοντας την ευημερία και την ασφάλεια των μαθητών.

Follow @stylianou_maria !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα