Παραδόθηκαν στη Σερβία τα 11 επιθετικά ελικόπτερα της ΕΦ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Βελιγράδι έφθασαν για διμερείς επαφές ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και κλιμάκιο υπουργών, όπου αύριο θα υπογράψουν μνημόνια συναντίληψης και στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της καινοτομίας.

Προηγήθηκε λίγες ώρες νωρίτερα, η ολοκλήρωση της μεταφοράς των 11 επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35P της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς στην Σερβία, βάσει της συμφωνίας μεταπώλησής τους τον περασμένο Ιούνιο.

Τα ελικόπτερα μεταφέρθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες από την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο στην αεροπορική βάση "Batajnica" κοντά στο Βελιγράδι,

με τρεις πτήσεις του μεταφορικού αεροσκάφους Αντόνοφ 124.

Χριστοδουλίδης και Βούτσιτς είχαν ολιγόλεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση εργασίας των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «στον τομέα της Άμυνας είχαμε αρκετές συζητήσεις, θα συνεχιστούν και αύριο. Νιώθω οικειότητα, για αυτό τόσο εγώ, αλλά εκφράζω και τα αισθήματα του κυπριακού λαού, νιώθουμε τη Σερβία και τους ανθρώπους της πάρα πολύ κοντά μας, τόσο ιστορικά, πολιτικά και πολιτιστικά, αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο».

Με την σειρά του ο Βούτσιτς τόνισε ότι «έχουμε επιβεβαιώσει ότι θέλουμε να εντατικοποιήσουμε περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών μας. Έχω εκφράσει την ευγνωμοσύνη μου στην Κύπρο και στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, λόγω της υποστήριξης που παρέχουν όσον αφορά στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Σερβίας».

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετέβη στη Σερβική Εθνοσυνέλευση για συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος, Βλαντιμίρ Όριτς.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του Συμβουλίου Συνεργασίας Κύπρου – Σερβίας.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα υπογραφούν Μνημόνια Συναντίληψης στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης, της καινοτομίας και των προηγμένων τεχνολογιών, αλλά και συνεργασίας μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα