Δυνατό πλήγμα κατά εμπόρων: Εντοπίστηκαν 110 κιλά κοκαΐνης

Τεράστια ποσότητα ναρκωτικών εντόπισε το απόγευμα η ΥΚΑΝ, μετά την ανακοπή δύο οχημάτων κοντά στη Μουτταγιάκα, καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα κατά των εμπόρων ναρκωτικών.Εντοπίστηκαν συγκεκριμένα 110 κιλά κοκαΐνης και πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που ανευρέθηκε ποτέ από την κυπριακή αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, γύρω στις 4 το απόγευμα ανακόπηκε στην επαρχία Λεμεσού μετά από παρακολούθηση όχημα για έλεγχο, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα, ηλικίας 33 και 34 ετών από

την Λάρνακα. Από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε περιείχαν 100 περίπου κιλά κοκαΐνης.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται για εντοπισμό και σύλληψη τυχόν και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Αρχηγός τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντόπισε η Αστυνομία Κύπρου στη χώρα μας. «Πρόκειται για πάρα πολύ σημαντική υπόθεση διότι τα 100 κιλά κοκαΐνης, τα οποία είναι και μεγάλης χρηματικής αξίας, επρόκειτο να διοχετευτούν στην κυπριακή αγορά των χρηστών», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσοστόμου επισήμανε ότι η Αστυνομία δεν περιορίζεται μόνο στον κατασταλτικό της ρόλο αλλά δίνει επίσης σημασία και στην προστασία των νέων γιατί όταν πέσουν στο δίκτυ των ουσιών, οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές, τόσο για τους ίδιους, τις οικογένειες τους, αλλά και την κοινωνία γενικότερα. «Γι αυτό το λόγο θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι προλάβαμε να μην εξαρτηθούν νέα παιδιά και να τα προστατεύσουμε από το δύσκολο δρόμο της ουσιοεξάρτησης», πρόσθεσε.

Δεύτερη σε προτίμηση η κοκαΐνη, μετά την κανναβη

Ο Αρχηγός υπέδειξε ότι εξ όσων φαίνεται από τις κατασχέσεις της Υ.ΚΑ.Ν, η κοκαΐνη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την κάνναβη στην προτίμηση των χρηστών. «Δικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι, εκτός από την κατάσχεση των ποσοτήτων που διοχετεύονται στην αγορά των χρηστών και τη σύλληψη των εμπόρων και διακινητών, η προστασία των νέων που χρειάζονται μέσα στις σημερινές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, τη στήριξη μας και την υποστήριξη μας για ένα καλύτερο αύριο».

Ο κ. Χρυσοστόμου κάλεσε τους πολίτες να συνεργάζονται με την Αστυνομία σε τέτοια ευαίσθητα θέματα και να δίνουν πληροφορίες, οι οποίες θα τυγχάνουν της κατάλληλης αξιοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα