Πανήγυρις στη Μονή Αγ.Νεοφύτου στην Πάφο-Οδηγίες αστυνομίας

Εξέχουσα θέση στη χορεία των αγίων της Εκκλησίας µας έχει ο αναχωρητής Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος. Μια μορφή που αγιάζει την Πάφο και τους προσκυνητές του ασκητηρίου του, που το επισκέπτονται από όλη την Κύπρο.

Τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, εορτάζεται η εύρεση και η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νεοφύτου του Εγκλείστου και θαυματουργού, κτήτορα και προστάτη της Μονής του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο.

Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου

και ώρα 5.30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και θα γίνει λιτάνευση των τιμίων λειψάνων του Αγίου.

Τη Δευτέρα, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, πλαισιωμένος από άλλους Αρχιερείς. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα γίνει και πάλι λιτάνευση των τιμίων λειψάνων του Αγίου.

Για την Κύπρο ο Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της Ελληνικής και χριστιανικής ταυτότητάς της. Είναι ένας κρίκος που συνδέει τους μεταγενέστερους µε την ένδοξη Ελληνική Βυζαντινή αυτοκρατορία µας και διαλαλεί πως η δική µας παρουσία στα αγιασμένα χώματα της Κύπρου είναι µια αδιάκοπη συνέχεια των Ελλήνων και Ορθόδοξων προγόνων µας.

Λόγω της καθιερωμένης πανήγυρης στο Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, που θα διαρκέσει από 26/9/2015 μέχρι τις 28/9/2015, για διευκόλυνση του κοινού και για αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης, οι πιο κάτω δρόμοι διαμορφώνονται ως εξής:
• Ο δρόμος Τρεμιθούσας – Αγ. Νεοφύτου από την ένωση με το δρόμο τη λεωφόρο Στεφάνης θα είναι μονόδρομος με επιτρεπόμενη πορεία κατεύθυνσης από Τρεμιθούσα προς Άγ. Νεόφυτο. Στις 26/9/2015 από η ώρα 3π.μ. μέχρι τις 11μ.μ., στις 27/9/2015 από η ώρα 6π.μ. μεχρι τις 11μ.μ. και στις 28/9/2015 από η ώρα 6π.μ. μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
• Ο δρόμος Τάλας – Αγίου Νεοφύτου θα είναι μονόδρομος με επιτρεπόμενη κατεύθυνση την Τάλα για τις ίδιες πιο πάνω ώρες.

Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των επί καθήκοντι Αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα