Πανεπιστημιακό Κέντρο Φροντίδας Μητρότητας στη Γερμασόγεια από ΤΕΠΑΚ

Στη δημιουργία Πανεπιστημιακού Κέντρου Φροντίδας Μητρότητας και παροχής Κοινοτικής Μαιευτικής, προχωρούν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Δήμος Γερμασόγειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, η δημιουργία του Κέντρου ανακοινώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γερμασόγειας, με στόχο την ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργίας μεταξύ των δύο μερών για άλλα πέντε χρόνια.

Αναφέρεται

ότι το Κέντρο, το οποίο θα φιλοξενηθεί αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Γερμασόγειας και μετέπειτα στο Πολυδύναμο Κέντρο που θα ανεγερθεί στον Δήμο, έχει ως στόχο την προαγωγή της υγείας και την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας στις έγκυες γυναίκες, μητέρες και τα νεογνά και την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της έρευνας στον τομέα της μαιευτικής και νοσηλευτικής στην Κύπρο.

Προστίθεται ότι στο Κέντρο θα προσφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «Προετοιμασία για γονεϊκότητα», παρέχοντας προς τους μέλλοντες γονείς επαρκείς γνώσεις και χρήσιμες δεξιότητες για τη φροντίδα της μητέρας, κατά την περιγεννητική περίοδο, και του νέου μέλους της οικογένειας, κατά τη νεογνική και βρεφική ηλικία.

Αναφέρεται ακόμα ότι ο χώρος θα χρησιμοποιείται επίσης για διάφορες δραστηριότητες από διεπιστημονική ομάδα και θα προσφέρονται προγράμματα δια βίου μάθησης προς τους επαγγελματίες υγείας αλλά και κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, θα γίνεται εκπαίδευση των φοιτητών/τριων του προγράμματος της Μαιευτικής και Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ αλλά και φοιτητών/τριων Ψυχολογίας ή Ιατρικής άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η συνεργασία με τον Δήμο Γερμασόγειας  αντανακλά την πραγματική μας δέσμευση να βελτιώσουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας».

Σημείωσε πως «η δημιουργία του Πανεπιστημιακού Κέντρου Φροντίδας Μητρότητας και η παροχή Κοινοτικής Μαιευτικής ενισχύουν τον κοινωνικό μας ρόλο, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη σε μητέρες και οικογένειες, ενισχύοντας την υγειονομική περίθαλψη από τις πρώτες στιγμές της ζωής».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και για την εξαιρετική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου, μια σχέση που επικεντρώνεται στην κοινωνική προσφορά.

Είπε επίσης πως η στέγαση του Κέντρου, αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο και μετέπειτα στις εγκαταστάσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Γερμασόγειας, ενισχύει τον κοινωνικό μας ρόλο για προαγωγή της υγείας και παροχή φροντίδας, αρωγής και σωστής πληροφόρησης στις έγκυες γυναίκες, μητέρες και γονείς για τη ζωή των νεογνών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανεπιστημιακό Κέντρο Φροντίδας Μητρότητας, Γερμασόγεια, ΤΕΠΑΚ,panepistimiako kentro frontidas mitrotitas, germasogeia, tepak