Παίζουν κρυφτό Μπουλούτας και Φόρος

Παρά την έκδοση και διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον τους, οι στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος δεν πρόκειται να παραδοθούν στις Ελληνικές αρχές.

Tα ονόματά των Μπουλούτα-Φόρου τοποθετήθηκαν στο στόπ λίστ, το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον τους με χθεσινό αίτημα της κατηγορούσας αρχής στην Κύπρο μετατράπηκε σε διεθνές, κι όμως οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος εξακολουθούν να παίζουν

κρυφτό με τις Ελληνικές αρχές, με στόχο την αποφυγή εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης και έκδοσής τους στην Κύπρο, όπως αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Η χθεσινή παρέμβαση Βγενόπουλου μάλιστα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

«Δεν μας εκπλήσσουν οι τακτικές Βγενόπουλου»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξεως με ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι «Δεν εκπλήσσει το τελευταίο εγχείρημα του κ. Βγενόπουλου να επιδιώξει πολιτικές παρεμβάσεις με σκοπό να αποτρέψει την έκδοση των συνεργατών του στις κυπριακές αρχές. Ούτε βέβαια θ' αποτελέσουν έκπληξη οι οποιεσδήποτε ενέργειες που θα ακολουθήσουν όσον ο κλοιός των ανακρίσεων θα στενεύει όλο και περισσότερο».

Μπουλούτας-Φόρος δεν έχουν πρόθεση να παραδοθούν

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγή κοντά στους καταζητούμενους, οι Μπουλούτας και Φόρος εκτιμούν ότι πριν την 23η Ιουνίου που όρισε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας ως ημέρα ελέγχου εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούν εναντίον τους και παραπομπή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο, θα υπάρξουν εξελίξεις θετικές προς αυτούς από υποθέσεις που εκκρεμούν και ενδεχομένως να ακυρώνουν την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η ίδια πηγή, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι αναμένουν την απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου για πιθανή αναστολή της διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων και η ανάκληση ή αναστολή των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης επί της οποίας εκκρεμεί σχετική απόφαση.

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα εκδοθεί πριν την 23η Ιουνίου που έχει οριστεί νέα δικάσιμος στην Κύπρο.

Δεν τίθεται θέμα αυτόβουλης ή οικειοθελούς παρουσίας τους

Στο μεταξύ, πηγές από την νομική υπηρεσία της Κύπρου ανέφεραν στο Σίγμα ότι δεν τίθεται ούτε υπάρχει θέμα αυτόβουλης, ή οικειοθελούς παρουσίας τους, όπως ισχυρίστηκαν οι δύο καταζητούμενοι, μέσω των δικηγόρων τους στην Κύπρο.

Πρόκειται για απόφαση του Αρείου Πάγου και η εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και έκδοσής τους στην Κύπρο σε περίπτωση που αυτό γίνει πριν την ημερομηνία που όρισε το δικαστήριο, θα σημαίνει άμεση έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και παραπομπής της υπόθεσης ενώπιον κακουργιοδικείου

Keywords
Τυχαία Θέματα