Παιχνίδι νέα μόδα προκαλεί πανικό – Τι κινδύνους κρύβει

Με αστραπιαίους ρυθμούς διαδίδεται η μόδα νέου παιχνιδιού ανάμεσα στα παιδιά. Η μόδα που κατέληξε σε φαινόμενο, προκαλεί πονοκεφάλους σε γονείς αλλά και σχολεία και τα μέτρα περιορισμού και πάταξης του, από τις διευθύνσεις σχολείων, μπαίνουν σε εφαρμογή.

Το SigmaLive με αφορμή περιστατικό τραυματισμού ανήλικου παιδιού 8 ετών στην Αμερική το οποίο κάνει από χθες βράδυ τον

γύρο του διαδικτύου, επικοινώνησε με την ΜΚΟ Reaction η οποία ενημερώνει τους γονείς, πώς να προστατεύσουν τα παιδιά τους από παιχνίδια τέτοιου τύπου.

Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με παιχνίδια που έχουν μικρά αποσπώμενα μέρη, ανέφερε ο Εκπρόσωπος τύπου της Reaction Ιάσονας Σενέκης. Από παιχνίδια τέτοιου τύπου, μπορεί να προκληθεί πνιγμός στα παιδιά, κάτι που αποτελεί την δεύτερη αιτία θνησιμότητας στην Ευρώπη, μεταξύ παιδιών και εφήβων μέχρι 19 ετών.

Περίπου 5 χιλιάδες περιστατικά αυτού του τύπου καταγράφονται ετησίως ανά το παγκόσμιο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδυκνείται στις οδηγίες χρήσεως καθώς επίσης και στις ηλικίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοια παιχνίδια, ειδικά για παιδιά κάτω των 3 ετών.

Δείτε εδώ: Τι είναι αυτό το νέο παιχνίδι που κόλλησαν όλοι;

Σχολεία ξεκίνησαν απαγορεύσεις των εν λόγω παιχνιδιών

Εξάλλου, σε μια άλλη διάσταση, οι διευθύνσεις των σχολείων φαίνεται πως λαμβάνουν μέτρα για πάταξη του εν λόγω φαινομένου. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, το εν λόγω παιχνίδι έχει απαγορευτεί σε Δημοτικό σχολείο της πρωτεύουσας μετά από απόφαση της διεύθυνσης.

Η εν λόγω απόφαση ήταν αποτέλεσμα του ότι το παιχνίδι αποσπούσε την προσοχή των παιδιών.

Σχετική ανησυχία εντωμεταξύ παρατηρείται και μεταξύ των γονέων, αναφορικά για το κόστος του εν λόγω παιχνιδιού, που κυμαίνεται από 2 μέχρι και 30 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα