Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης: Καταδικάζει τη συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει με αποτροπιασμό τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλα τα θύματα του πολέμου σε όποια πλευρά και αν βρίσκονται, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου.

Προστίθεται ότι τις συνέπειες του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία τις βιώνει όλος ο κόσμος ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας και του επισιτισμού. Στην ανακοίνωση του ο ΠΣΕ

εκφράζει γι’ άλλη μια φορά «την ανησυχία μας για τον ορατό κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου και της πυρηνικής καταστροφής με ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες για την ανθρωπότητα».

Σημειώνεται ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις για κατάπαυση του πυρός, να δώσει ένα τέλος στην κούρσα των εξοπλισμών και να απαιτήσει επιστροφή στις ειρηνικές διαπραγματεύσεις. Εξάλλου, αναφέρεται ότι ο κυπριακός λαός βιώνει εδώ και μισό αιώνα τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης επιθετικότητας και της κατοχής και «γνωρίζουμε ότι η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο τραπέζι των συνομιλιών, γι’ αυτό και ζητούμε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση».

Το ΠΣΕ ενώνει τη φωνή του με όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον κόσμο για τερματισμό του πολέμου, υπέρ της ειρήνης και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' καταδικάζει την ρωσική εισβολή

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα