Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Ιστορίες, εκθέσεις και ταινίες

Με μια σειρά ειδικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων η Αντιπροσωπεία στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μαζί με τους συνεργάτες της, θα σημειώσουν και τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου.

Οι δραστηριότητές επικεντρώνονται στον άνθρωπο, στις ανθρώπινες ιστορίες των προσφύγων, αυτές που βρίσκονται

πίσω από τους αριθμούς. Ιστορίες πόνου κι αγωνίας, αλλά και ιστορίες κουράγιου και αποφασιστικότητας.

Οι εκδηλώσεις

Εβδομάδα προβολών ταινιών για πρόσφυγες διοργανώνεται από τις 13 - 16 Ιουνίου, στη Λέσχη Βιβλίου «Υφαντουργείο», με ταινίες ντοκυμαντέρ για πρόσφυγες στην Ευρώπη. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Ιουνίου στην πλατεία Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία, από τις 18: 00-22:00. Οι επισκέπτες και οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν πρόσφυγες, να ακούσουν τις ιστορίες τους και να πάρουν μια γεύση από την κουζίνα και την μουσική τους.Την Πέμπτη, 16 Ιουνίου μπορείτε να επισκεφθείτε την ανθρώπινη βιβλιοθήκη στη Λέσχη βιβλίου «Υφαντουργείο» και να «διαβάσετε» βιβλία-πρόσφυγες που διαμένουν στην Κύπρο. Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 17.00-20.00Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 19.30 στη Φωτοδό, θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης, με τίτλο "Τα παιδιά πρόσφυγες φωτογραφίζουν τη δική τους ζωή». Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες που έβγαλαν παιδιά πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Κύπρο μαζί με τους γονείς τους για προστασία από πολέμους και διώξεις. Συνολικά, έντεκα παιδιά πρόσφυγες συμμετείχαν σ’εργαστήρια φωτογραφίας που διεξήχθησαν δωρεάν από τους φωτογράφους της Φωτοδού. Μέσα από αυτή τη δράση, χορηγός της οποίας είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το κοινό θα έχει την ευκαιρία ν’ αφουγκραστεί τα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών.

Η Ύπατη Αρμοστεία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους συνεργάτες και υποστηρικτές της που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για να εορταστεί η δύναμη και η αποφασιστικότητα εκατομμυρίων προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα