Παγκόσμια εβδομάδα ενημέρωσης για τις διατροφικές διαταραχές

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις διατροφικές διαταραχές, το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕ.Π.Α.Δ.Δ), προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, είναι ένα εξειδικευμένο τμήμα των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων το οποίο λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια. Δέχεται και αντιμετωπίζει παιδιά και έφηβους με Διαταραχές Διατροφής έως 19 χρόνων από όλες τις επαρχίες.

Οι

εκδηλώσεις:

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Μόντελιγκ και Ανορεξία» τις θεατρολόγου / σκηνοθέτιδας κας Ριζάκη. Στόχος της θεατρικής παράστασης είναι να χρησιμοποιηθεί ένας εναλλακτικός τρόπος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα γύρω από τις Διατροφικές Διαταραχές.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού έρευνες δείχνουν ότι η έγκαιρη αναγνώριση και άμεση θεραπευτική παρέμβαση σε θέματα διατροφικών διαταραχών πιθανό να συμβάλει στην επιτυχή αποθεραπεία των παιδιών και εφήβων με διατροφικές διαταραχές.

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία και λεπτότητα γύρω από το θέμα των Διατροφικών Διαταραχών με εικόνες της πραγματικής ζωής και στοιχεία σωματικού θεάτρου. Η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Σοφίας, που έρχεται αντιμέτωπη με τους δικούς της Δαίμονες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό και στο σώμα της Σοφίας; Κανείς δεν ξέρει... Που θα την οδηγήσει αυτή η "αλλαγή" και πως οι "Δαίμονες" της θα αντιδράσουν;

Έχουν προγραμματιστεί 2 θεατρικές παραστάσεις για τις 14/03, στο θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στην Λευκωσία και στις 15/04 στο θέατρο «ΕΝΑ» στη Λεμεσό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 99753388.

Επίσης στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο "Δεν είχα ιδέα ότι οι διατροφικές διαταραχές δεν είναι απλά μια «Φάση»" - ο ρόλος των γονιών είναι πολύ σημαντικός για την πρόληψη και αντιμετώπισης τους. Μάθε πως !!! .Στόχος της ημερίδας αυτής είναι να δοθεί η ευκαιρία σε γονείς να ενημερωθούν για θέματα γύρω από τις διατροφικές διαταραχές και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διαφυλάξουν τα παιδιά τους ενισχύοντας προστατευτικούς τρόπους.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 20/03, στο «Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου» και στις 24/04 στο «ΤΕΠΑΚ» στη Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22405050/85

Keywords
Τυχαία Θέματα