Παγίδες διαδικτυου: Tι πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες

Δυο μήνες πριν την έλευση του καλοκαιριού και πολλοί είναι αυτοί που άρχισαν να οργανώνουν τις διακοπές τους. Ιστοσελίδες κρατήσεων για εισιτήρια και καταλύματα βομβαρδίζουν καθημερινά τους επισκέπτες με μηνύματα για μοναδικές ευκαιρίες.

«Προσέχουμε να μην πέφτουμε στις παγίδες , όσο πιο έγκαιρα τόσο το καλύτερο. Να ξέρουμε με ποιον συναλασσόμαστε, να ξέρουν ότι η εταιρεία στην οποία απευθύνονται από την οποία

θα αγοράσουν το πακέτο τους, θα είναι εταιρεία ευρωπαϊκή, έχει μεγάλη σημασία αυτό» ανέφερε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Καταναλωτών, Λουκάς Αριστοδήμου.

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με δείγμα 352 ιστότοπων για εισιτήρια και καταλύματα, διαπίστωσε ότι το 70% των σελίδων στο διαδίκτυο που ελέγχθηκαν παρουσιάζουν τιμές χαμηλότερες από αυτές που τελικά χρεώνεται ο καταναλωτής. Στο 20% των σελίδων παρατηρήθηκε ότι υπήρχαν κατασκευασμένες κριτικές που παραπλανούσαν τους επισκέπτες.

«Αν μας τάσσουν φούρνους ποξαμάθκια , μπαίνουν σε κάποιες προκλητικές προσφορές να υποψιαστούμε κι εμείς, να επαληθεύσουμε αυτά τα οποία μας λένε, να μην πιστέψουμε τόσο απλά. Υπάρχουν και οι παραπλανητικές διαφημίσεις και οι αθέμιτες εμπορικές τακτικές , οι οποίες βέβαια και τιμωρούνται» επεσήμανε ο κ. Αριστοδήμου.

Καλό είναι λοιπόν, να γίνεται μια προσεγμένη έρευνα από το κοινό, πριν προχωρήσει στην συναλλαγή, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων κατά τις εξορμήσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα