Οζγκιουργκιούν: Και οι Ε/κ δίνουν υπηκοότητες

Όσοι ασκούν κριτική στην παραχώρηση «υπηκοοτήτων» σε άτομα από την Τουρκία, χωρίς να ασκούν κριτική στην παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας από την «ε/κ διοίκηση» σε ξένους, εξυπηρετούν την ε/κ πολιτική, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή της τουρκικής Μιλλιέτ στα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να ανεχθεί την παραμικρή θετική εξέλιξη στην τ/κ πλευρά και αναφέρθηκε στην παρεμπόδιση Ισραηλινών τουριστών στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και την απόφαση για τα «απαγορευμένα 206 ξενοδοχεία»,

λέγοντας ότι «αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».


Οι Ε/κ, συνέχισε, έπαθαν πανικό από την αύξηση του αριθμού των τουριστών που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα και η μόνη τους πολιτική είναι «να μην αναπτυχθούν οι Τ/κ. Εμείς δεν θα παραδοθούμε στους Ε/κ. Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα μαζί με τη μητέρα πατρίδα Τουρκία. Δεν θα παρεμποδίσουν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τ/κ λαού».

Ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν είπε ότι στην τ/κ κοινότητα, «ορισμένοι από εμάς, δυστυχώς, εξυπηρετούν την ε/κ πολιτική. Τους ξέρουμε, αλλά θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας». Ο «πρωθυπουργός» διερωτήθηκε γιατί αυτοί στην τ/κ κοινότητα που διερωτώνται γιατί δίνουν τις «υπηκοότητες» του ψευδοκράτους, δεν επικρίνουν το ότι η ε/κ πλευρά πουλά την υπηκοότητα. «Οι Ε/κ, πουλώντας την υπηκοότητα, κέρδισαν 4 εκατομμύρια», αλλά οι δικοί μας, ανέφερε -εννοώντας τους Τ/κ επικριτές-αντιτίθενται στο να γίνουν κάποιοι «υπήκοοι» του ψευδροκράτους. «Δεν μπορώ να καταλάβω με τι ψυχή κάποιοι από εμάς το κάνουν αυτό. Εάν υπάρχει μια μη νόμιμη υπηκοότητα (του ψευδοκράτους), αυτό το καταλαβαίνω. Να το δούμε. Αλλά το να συμπεριφέρονται λες και χάνεται η πατρίδα, δίδονται υπηκοότητες και όλα καταστράφηκαν, αυτό προσφέρει υπηρεσία μόνο στην ε/κ πολιτική».

Κατά τον κ. Οζγκιουργκιούν, ο πληθυσμός στον «νότο» αυξάνεται μέρα με την ημέρα και ενώ το 1960 η αναλογία ήταν 7-3, τώρα έγινε 8-2. Όσο οι Ε/κ αυξάνουν τον πληθυσμό μας, δεν μπορεί κανείς να σκέφτεται ότι ο δικός μας θα μειωθεί, πρόσθεσε.

Ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν υποστήριξε, επίσης, ότι οι Ε/κ, ενεργοποιώντας κάποιους κύκλους στα κατεχόμενα, προσπαθούν να δημιουργήσουν εχθρότητα προς την Τουρκία. «Τα επόμενα χρόνια, με το σύστημα της Ένωσης των Ε/κ, θα δούμε μπροστά μας τους υποστηρικτές της ΕΟΚΑ». Ενώ, πρόσθεσε, η Τουρκία έχει δηλώσει ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν στο υφιστάμενο πλαίσιο και αυτό το αποδέχθηκε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Όσοι προσπαθούν να αναβιώσουν τη διαδικασία, εξυπηρετούν μόνο τους Ε/κ, οι οποίοι θέλουν μόνο να συνεχιστούν επ’ άπειρον οι συνομιλίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα