Ούτε μια μποτίλια φυσικού αερίου......

Πολλοί ισχυρίζονται ότι κάποιοι βιάζονται να λυθεί το Κυπριακό, επειδή μέσα στην κυπριακή κοσμογονία που θα ακολουθήσει τη λύση ή ακόμα και τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εξαφανιστούν και πολλά άλλα.

Θα ξεχαστεί το θέμα της κατάρρευσης της οικονομίας, θα ξεχαστούν εκείνοι που τα έφαγαν, θα ξεχαστεί η ληστεία των καταθέσεων, θα ξεχαστεί ο Βγενόπουλος και τα έργα του και κανένας δεν θα ψάχνει τους φίλους και τους συνενόχους του.

Για

τούτο φαίνεται τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα κυριολεκτικού «σιασιαρίσματος» για τη λύση. Λες και η λύση είναι στη γωνιά και μας περιμένει κι εμείς καθυστερούμε να την αρπάξουμε. Πολλοί βιάστηκαν και την είδαν να έρχεται ως το Μάρτη. Τώρα της έδωκαν παράταση ως το φθινόπωρο. Μόνοι τους έχουν βάλει τα χρονοδιαγράμματα, για να βιαστούμε και να μην χάσουμε το κοινό όραμα του Αναστασιάδη και του Ακκιντζί, τώρα που ο ‘Εϊντε έχει ευθυγραμμίσει όλα τα αστέρια της μαφίας και άρχισε να ψάχνει για τα λεφτά της λύσης. Είναι τόσο βέβαιοι για τη λύση, ενώ ακόμα δεν έχει καν συζητηθεί το εδαφικό, η αποχώρηση των εποίκων, η αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και το περιουσιακό πάει ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω.

Τελευταία ο αντιπρόεδρος του συναγερμού μας ομολόγησε κι ένα άλλο κόζι. Με μεγάλη βεβαιότητα και αγωνιστική έξαρση μας ομολόγησε ότι « χωρίς τη λύση του Κυπριακού ούτε μια μποτίλια φυσικού αερίου μπορούμε να βγάλουμε». Το είπε και το επανέλαβε για να το εμπεδώσουμε. Δεν ξέρουμε, αν το είπε σκόπιμα, ή αν του ξέφυγε μέσα στον οίστρο της πορείας προς τη λύση και την επανένωση. ‘Οτι και να συμβαίνει όμως είναι μια ομολογία, που φανερώνει το σημαντικότερο ίσως λόγο, που κάνει τον πρόεδρο Αναστασιάδη να επιδιώκει μια πολύ σύντομη λύση. Νιώθει σαν να έχει το πιστόλι στον κρόταφο. Μόνο που αυτή τη φορά το πιστόλι το τοποθέτησε ο ίδιος στο κρόταφό του.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει πολύ να εξευρεθεί λύση ως το φθινόπωρο. Μόνος του έχει εμπλακεί σε δικά του χρονοδιαγράμματα, επειδή έδειξε εμπιστοσύνη στους Αμερικάνους και στον Ακκιντζί. Το Σεπτέμβρη πρέπει να καταλήξει σε λύση. Γιατί τότε θα πρέπει να αρχίσουν οι νέες έρευνες για το φυσικό αέριο. Και μόνο με τη λύση θα μπορούν να γίνουν διατρήσεις. Γιατί όλοι θυμούμαστε, ότι το Μπαρμπαρός εγκατέλειψε την ΑΟΖ, όταν διακόπηκαν οι γεωτρήσεις. Αυτό είναι δέσμευση του Αναστασιάδη. Τον ξεγέλασε ο Μπάϊντεν. Το Μπαρμαρός έφυγε, αλλά καραδοκεί.

Το Φθινόπωρο θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για αξιοποίηση του φυσικού αερίου, για εξόρυξη, για νέες άδειες και έρευνες. Όπως όμως ομολόγησε και ο κ. Γεωργίου, «ούτε μια μποτίλια αέριο δεν μπορούμε να βγάλουμε», γιατί θα εμφανιστεί το Μπαρμπαρός. Οι Τούρκοι θα ζητούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, που τα εξασφάλισαν για να αποδεχτούν να αποχωρήσει το Μπαρμπαρός. Η πλευρά μας τότε λούφαξε, αλλά ο λαλίστατος κ. ‘Εϊντε το κατοχύρωσε τότε. Δήλωσε ότι το φυσικό αέριο θα απασχολήσει τους δύο ηγέτες στο τέλος της διαπραγμάτευσης. ‘Ετσι το φυσικό αέριο έγινε θέμα των διαπραγματεύσεων. Ο άνθρωπος απλώς ανακοίνωνε τη συμφωνία, που σκεπάστηκε από τα κύματα της αποχώρησης του Μπαρμπαρός.

Ως το Φθινόπωρο, λοιπόν, πάρτε το απόφαση. Πρέπει να κλείσουν όλα τα θέματα και να συμφωνηθεί και κατανομή του φυσικού αερίου μεταξύ των κρατιδίων. Πρέπει, λοιπόν, να λυθεί το Κυπριακό, για να αρχίσει η εκμετάλλευση του αερίου, αλλά κυρίως για να μην βγουν στην επιφάνεια οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Αναστασιάδης για το φυσικό αέριο. Και αυτές οι δεσμεύσεις δεν είναι σαν τις δεσμεύσεις που μας δίνει προεκλογικά και μετεκλογικά.

‘Ελληνες της Κύπρου, ετοιμαστείτε. Η λύση έρχεται ολοταχώς. Εμείς άραγε είμαστε έτοιμοι να την υποδεχτούμε καταλλήλως; Μακάρι να μας απαλλάσσει από τη κατοχή και να είναι βιώσιμη, για να μπορούμε να την υποδεχθούμε με το ΝΑΙ όλων. Να μην χρειαστεί, ξανά, να υπερασπιστούμε το δίκαιο, την Ιστορία και την αξιοπρέπειά μας.

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όσι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα