«Ούτε καν με θυμόταν την πρώτη φορά-Τόσες πολλές πέρασαν απ'τη Μητρόπολη;»

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε η γυναίκα που κατήγγειλε τον Μητροπολίτη Τέως Κιτίου, η οποία κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει την ποινή που του επιβλήθηκε.

Αρχικά ανέφερε ότι, δεν έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη αλλά η δικαστής κατάλαβε και πίστεψε στην αλήθεια και την ευχαρίστησε. «Απλά έλαβε υπόψιν την ηλικία του και το ιστορικό της υγείας του. Σέβομαι και εγώ την ηλικία του αλλά μόνο αυτό, γιατί ο ίδιος δεν σεβάστηκε ούτε την ηλικία ούτε τη θέση του», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι,  περίμενε κάτι περισσότερο από την ποινή αλλά σκέφτηκε ότι δεν ήταν

δυνατόν σε τέτοια ηλικία να τον βάλουν φυλακή. «Η τιμωρία του είναι στα χέρια της Ιεράς Συνόδου. Αυτό φοβόταν και ο ίδιος όπως ανέφερε και στο Δικαστήριο», πρόσθεσε.

«Ένιωσα ότι υποτιμούμαι πολλά κατά τη διάρκεια της δίκης. Όταν βρεθήκαμε την πρώτη φορά στη δικάσιμο ούτε καν με θυμάτουν. Γιατί δεν με ήξερε; Τόσες πολλές πέρασαν από την Μητρόπολη η απλά ξέχασε; Την πράξη σίγουρα την θυμάται, μπορεί πρόσωπο να μην θυμάται μετά από τόσα χρόνια», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο Μητροπολίτης είχε το ύφος το υπεροπτικό, το υποτιμητικό και πίστευε ότι θα υπερισχύσει και της δικαιοσύνης. Όπως είπε, κατά την αγόρευση για μετριασμό της ποινής δεν είπε ούτε μία συγγνώμη, δεν κατάλαβε τίποτε. Ένας ιερέας πρόσφατα της είπε «ξέρεις τι σημαίνει μουσσιαμμάς;»

Κληθείσα να απαντήσει αν επικοινώνησαν και άλλες γυναίκες μαζί της, οι οποίες έχουν υποστεί κάτι παρόμοιο στα χέρια του ή κάποιου άλλου, απάντησε πως ναι έλαβε και μηνύματα και τηλεφωνήματα και από την Κύπρο και από το εξωτερικό.

«Από την Ιερά Σύνοδο γνώριζαν για αυτόν τον άνθρωπο. Η Λάρνακα βούιζε. Οι ιερείς γνώριζαν αλλά κανένας δεν έκανε κάτι».

Διαβάστε επίσης: «Αν άκουγαν τα τηλεφωνήματά του ως Μητροπολίτη... – Ιστορική απόφαση»

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Διαβάστε επίσης: Οι 622 λέξεις της καταδίκης: Η μη μεταμέλεια, το πλάνο και οι επιπτώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ούτε, #45Τόσες, Μητρόπολη,oute, #45toses, mitropoli