Ούτε η Νέα Κίνηση Καθηγητών δέχτηκε την πρόσκληση ΥΠΠ

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών δεν θα προσέλθει στον διάλογο στις 24 Ιουλίου και αιτιολογώντας την απόφασή της αναφέρει ότι «ο λόγος είναι απλός, διότι δεν θα είναι διάλογος, αλλά μονόλογος και πήραμε ένα δείγμα από τον ‘διάλογο’ στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ».

Σε ανακοίνωση/απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, η Νέα Κίνηση Καθηγητών αναφέρει ότι «οι απειλές δεν περνούν και ότι «ο αγώνας μας θα συνεχιστεί,

όσος χρόνος κι αν χρειαστεί».

Προσθέτει ότι «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνεχίζει και πιπιλίζει τα γνωστά περί εξορθολογισμού και αξιοποίησης των εκπαιδευτικών, διότι, όπως διατείνεται, για την Κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί είναι ανθρώπινο κεφάλαιο».

«Το πόσο μάς αναγνωρίζουν ως ανθρώπινο κεφάλαιο, το είδαμε. Να μας λείπει η αξιοποίησή τους», συνεχίζει η Νέα Κίνηση Καθηγητών.

Απευθύνει προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο οποίος επικαλείται τον Γενικό Ελεγκτή, το ερώτημα «κατά πόσον είναι ο Γενικός Ελεγκτής που καθορίζει την εκπαιδευτική πολιτική».

Η Νέα Κίνηση Δασκάλων, απευθυνόμενη στον κ. Προδρόμου, αναφέρει ότι «ενώ εσείς θα κάνετε προεκλογικό αγώνα και συλλαλητήρια για τις Ευρωεκλογές, εμείς θα είμαστε στους δρόμους και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του αγώνα μας για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου».

Τέλος, η Νέα Κίνηση Καθηγητών αφήνει αιχμές εναντίον του Μορφάκη Σολομωνίδη, Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα