Ορκίστηκαν οι οπλίτες της 20015 'Β ΕΣΣΟ στη Λάρνακα

Με κάθε επισημότητα και σε ένα κατάμεστο από κόσμο, γονείς, συγγενείς και φίλους των νεοσυλλέκτων εθνοφρουρών, πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο ΓΣΖ στη Λάρνακα, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεώργιου Μπασιακούλη, η τελετή ορκωμοσίας των νέων οπλιτών της 2015Β ΕΣΣΟ.

Σε δηλώσεις μετά την ορκωμοσία και την παρέλαση των νεοσυλλέκτων, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια σημαντική

μέρα για τους νέους εθνοφρουρούς μας, για τις οικογένειες τους και για την Εθνική Φρουρά. Αισθανόμαστε βαθιά περηφάνια γιατί μετά τη σημερινή ορκωμοσία υποδεχόμαστε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς μια νέα σειρά στρατευμένων νέων μας που, όπως έχουμε δει στο βλέμμα και στο παράστημά τους, με αίσθημα ευθύνης και με αίσθημα προσφοράς προς την πατρίδα, αναλαμβάνουν από τη Δευτέρα υπηρεσία στις μάχιμες μονάδες της Εθνικής Φρουράς».

Ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη «την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, τις Διοικήσεις των ΚΕΝ για τη σκληρή δουλειά που έγινε σ’ αυτό το σύντομο διάστημα των λίγων εβδομάδων παρουσίας των νεοσυλλέκτων μας στα ΚΕΝ. Κυρίως θα πρέπει να συγχαρώ τους νέους εθνοφρουρούς μας οι οποίοι μέσα σε λίγες εβδομάδες από ανέμελοι μαθητές αναλαμβάνουν από Δευτέρας, ως υπεύθυνοι άνδρες, να υπηρετήσουν το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας και της ασφάλειας της πατρίδας».



Σημείωσε ότι «αυτό το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας είναι αυτό που επιτρέπει στο κράτος, στους θεσμούς να λειτουργούν αλλά και στην πολιτική ηγεσία να διεκδικεί μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα τερματίζει τον αναχρονισμό της κατοχής της πατρίδας μας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η σημερινή ημέρα στέλλει ένα μήνυμα προς όσους φυγοστρατούν, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «το μήνυμα το έχουν δώσει οι ίδιοι οι εθνοφρουροί με την περηφάνια και το αίσθημα ευθύνης που παρέλασαν σήμερα».

Κατά τη σημερινή τελετή ορκίστηκαν 1634 νεοσύλλεκτοι. Της ορκωμοσίας προηγήθηκαν αγιασμός και η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του ΓΕΕΦ από τον Διοικητή του ΚΕΝ Λάρνακας, αντισυνταγματάρχη Σωτηρίου Μαρίνο.

Κατά την τελετή έγινε επίδειξη όπλων από το νεοσύστατο Τμήμα Επιδείξεων του ΓΕΕΦ, το οποίο ιδρύθηκε φέτος και πιο συγκεκριμένα πριν από ένα μήνα. Οι στρατιώτες εκπαιδεύονται στις μονάδες τους με στόχο την επίδειξη στο χειρισμό των όπλων.



Οι 18 συνολικά στρατιώτες της ομάδας φορούσαν μπλε μπερέ ενώ χρώματος μπλε ήταν και μέρος των όπλων που κρατούσαν και χρησιμοποίησαν για τις επιδείξεις ακριβείας.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εκπαιδευτών στο ΚΕΝ Λάρνακας ήταν και δύο κοπέλες υποδιοικητές λόχου, με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Ο κόσμος, γονείς, συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων γέμισαν ασφυκτικά την ανατολική κερκίδα του ΓΣΖ και χειροκροτούσαν συνεχώς, τόσο κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας όσο και κατά τη διάρκεια των επιδείξεων με όπλα και της παρέλασης των στρατιωτών.

Μεταξύ των επισήμων ήταν ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Φίλιππος Βρόντος και βουλευτές.

Οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2015Β ΕΣΣΟ έλαβαν 48ωρη άδεια και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πρέπει παρουσιαστούν μέχρι τις 9 το πρωί στις μονάδες που θα τους κοινοποιηθούν.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα