«Οργή» ΠΣΕΜ για ενδεχόμενο επαναφοράς στολής στα σχολεία

Οργή εκφράζει η ΠΣΕΜ «για δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την περίπτωση επαναφοράς της στολής στα σχολεία».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η ΠΣΕΜ δηλώνει την οργή της για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την περίπτωση επαναφοράς της στολής στα σχολεία. Η ΠΣΕΜ εκφράζοντας το σύνολο των μαθητών της Κύπρου, θεωρεί την στολή ως ένα ακόμη αναχρονιστικό μέτρο στην Κυπριακή Εκπαίδευση το οποίο ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί τους μαθητές αλλά ούτε και συμβάλει στην εξάλειψη των κοινωνικών διακρίσεων τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου.

Είναι για αυτό τον λόγο που οι μαθητές μετά από αρκετές προσπάθειες και αγώνες, κατάφεραν εδώ και μερικά χρόνια, την «χαλάρωση» του σχετικού κανονισμού του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την στολή.

Είναι πραγματικά προκλητικό να χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα από τον Υπουργό Παιδείας για επαναφορά της στολής, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες των συμμαθητών μας και η «δήθεν» μείωση των εξόδων των μαθητών. Η επαναφορά στολής, θα αυξήσει τα έξοδα μιας οικογένειας αφού θα τρέχουν οι οικογένειες να αγοράζουν επιπλέον ρούχα. Κανένας μαθητής δεν κυκλοφορά γυμνός το απόγευμα και τη νύκτα, τις ώρες που δεν είμαστε σχολείο, αντίθετα, με τα ρούχα που ήδη έχουμε, μπορούμε να πηγαίνουμε και σχολείο. Με τυχόν επαναφορά στολής, θα μας επιβαρύνετε με επιπλέον έξοδα για την αγορά της. Διάκριση δεν μπορεί να κάνει κάποιος και με τη μάρκα της βαλίτσας και των παπουτσιών; Άρα δε λύνεται το πρόβλημα. Άραγε η επιβολή κομίστρων στις σχολικές διαδρομές που έγινε από την παρούσα Κυβέρνηση συνέβαλε, στην μείωση των εξόδων των μαθητών;

Τα κίνητρα του Υπουργείου είναι άλλα. Η μείωση των εξόδων των μαθητών και των οικογενειών τους δεν θα έρθει μέσω της επαναφοράς του αναχρονιστικού μέτρου της στολής. Θα έρθει μέσω της υλοποίησης σημαντικών θέσεων-προτάσεων του Οργανωμένου Μαθητικού Κινήματος που εδώ και ένα χρόνο προτάσσει, χωρίς καμία ανταπόκριση από το Υπουργείο. Δεν μας αρκεί που μας κάνετε πειραματόζωα τη χρονιά που μπαίνει, μην μας φέρνετε από το παράθυρο ζητήματα στολής, ζητήματα που έχουν ξεκαθαριστεί εδώ και χρόνια. Τονίζουμε ξανά ότι για το μαθητικό κίνημα, η επαναφορά του ζητήματος της στολής είναι αιτία πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα