ΟΠΕΚ: Η Κύπρος συμμετέχει στην ΕΕ χωρίς πρόγραμμα

Με την ολοκλήρωση μιας ακόμα Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι η Κύπρος συμμετέχει χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμενοποιημένες από πριν επιδιώξεις, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα ο ΟΠΕΚ.

Ο ΟΠΕΚ αναφερόμενος στα

σενάρια Γιούνκερ για την εξέλιξη της κατάστασης της ΕΕ μέχρι το 2025, διατυπώνει τη θέση ότι η Κύπρος θα πρέπει να επιλέξει το σενάριο της «συμμαχίας των προθύμων», "όμως η Κύπρος δεν έχει φωνή, όσο δεν συμμετέχει στη συζήτηση και δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμιά συμμαχία κανενός «προθύμου».

Η συστηματική απροθυμία την οποία επιδεικνύουμε μας απομονώνει, γιατί ούτε σε αυτή τη συστηματική μας απουσία δεν έχουμε μιμητές, και μας καθιστά παθητικό μέλος που θα δεχτεί μοιραία ότι αποφασίσουν οι άλλοι, συνεχίζει ο ΟΠΕΚ προσθέτοντας ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ι. Κασουλίδης, αντί να ζητήσει άνοιγμα κεφαλαίων με προϋποθέσεις, όπως η επίλυση του κυπριακού στη βάση των παραμέτρων των «έξι σημείων» του ΓΓ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες, ζητά απλώς να μην ανοίξει κανένα ενταξιακό κεφάλαιο της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΠΕΚ, Κύπρος,opek, kypros