ΟΠΑΠ: Σεβόμαστε τους θεσμούς και δεν έχουμε παρέμβει ποτέ

Σε σχέση με την Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για την σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψή της, η ΟΠΑΠ σε νέα γραπτή της δήλωση αναφέρει ότι σέβεται και τιμά όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΠΑΠ, σε καμία περίπτωση, δεν έχει εκβιάσει ή/και απειλήσει οποιοδήποτε ανεξάρτητο θεσμό, ούτε και έχει ποτέ επέμβει

σε οποιαδήποτε διαδικασία ενώπιον οποιουδήποτε θεσμού.

ΟΠΑΠ είναι υπόχρεη, σεβόμενη την μακρόχρονη Ιστορία και προσφορά της να προστατεύσει το όνομα και την υπόληψή της. Όλες οι ενέργειες στις οποίς έχει πορβεί η ΟΠΑΠ, είναι απόλυτα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Η ΟΠΑΠ κάλεσε τους θεσμούς να διερευνήσουν τος καταγγελίες της με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους και το Δίκαιο της ΕΕ γιατί κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο και υπεράνω του νόμου", αναφέρει.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή για το ίδιο θέμα, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι κανένα ποινική ή άλλο αδίκημα δεν έχει διαπράξει. Έχει με ευλάβεια τηρήσει τις πρόνοιες της Διακρατικής Συμφωνίας και η δημοσιογραφική της διάσκεψη, κανένα θέμα εκβιασμού ή εκφοβισμού είχε σε σχέση με την Ελεγκτική Υπηρεσία, αλλά υπήρχε η ανάγκη να αποκαταστήσει την πραγματικότητα.

Σχετικά με το θέμα των καταγγελιών που έχει υποβάλλει η ΟΠΑΠ, αυτό δεν είναι μέτρο εκβιασμού, αλλά συνταγματικό της δικαίωμα.

ΟΠΑΠ διερωτάται γιατί ο Γενικό Ελεγκτής δεν κάνει αναφορά στο μέρος της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στην πολιτική Αρ.99/2017 περί ανακριβειών στο περιεχόμενο της ένορκης δήλωσης του ανακριτή. Η ΟΠΑΠ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι πάντοτε πληρούσε και πληροί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς το κράτος. Αυτό έχει κατ’ επανάληψη επιβεβαιώσει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους", καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα