Ομόνοια: Το «οικονομικό» παιχνίδι του Ασίς

Η Ομόνοια κατά γενική ομολογία πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες τις εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα καθώς παρά το γεγονός ότι δεν είχε την κατοχή της μπάλας δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο και πήρε μια δίκαιη και πειστική νίκη.

Κάτι που δούλεψε αρκετά και βοήθησε την Ομόνοια να πάρει το ζητούμενο ήταν η παρουσία του Νούνο Ασίς. Ο Πορτογάλος έδειχνε ακούραστος, αλλά η αλήθεια είναι ότι έκανε ένα από τα πιο «οικονομικά» παιχνίδια του με την φανέλα των πρασίνων. Φαίνεται ότι η παρουσία Οικονομίδη και Φυλακτού στον

χώρο του κέντρου, με τα πολλά τρεξίματα τους, βοήθησαν τον Πορτογάλο να παίρνει ανάσες κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά πάνω σε αυτό έχει και μερίδιο ο Κώστας Καϊάφας.

Βλέποντας τον Ασίς να βρίσκεται στο 37ο έτος της ηλικίας του, ο Κύπριος τεχνικός βρήκε τρόπο να δίνει τις απαιτούμενες ανάσες στον ποδοσφαιριστή και να τον κρατά φρέσκο στο παιχνίδι μέχρι τα τελευταία στάδια.Και αυτό είναι πολύ απλό. Όταν η Ομόνοια αμυνόταν, ο Πορτογάλος «κολλούσε» πάνω στους κεντρικούς αμυντικούς και παράλληλα άφηνε τους Οικονομίδη και Φυλακτού να κλείσουν αυτοί τους χώρους προς την περιοχή. Όταν η Ομόνοια έβγαινε στην αντεπίθεση, όλες οι μπάλες περνούσαν από τα πόδια του, φτάνοντας μέχρι το χώρο του κέντρου και κάπου εκεί μοίραζε στους χάφ ή έψαχνε τον Μίκαελ Ποτέ.Έτσι ο Νούνος Ασίς «εξοικονομούσε» δυνάμεις όταν η ομάδα του αμυνόταν και όταν κέρδιζε την μπάλα προσπαθούσε γρήγορα να μοιράσει την μπάλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα