Ομόνοια: Το κενό στην άμυνα... και ο ακραίος επιθετικός

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Σκαραμοτσίνο, Ρόντρι, Γκριγκαλασβίλι και Ράμος βρίσκονται στην πόρτα εξόδου της Ομόνοιας και πλέον οι διεργασίες για αποδέσμευση τους αλλά και της ενίσχυσης ήδη άρχισαν.

Για την Ομόνοια θα είναι καλό οι αποδεσμεύσεις να γίνουν με ανώδυνο τρόπο για το σωματείο έτσι ώστε να μην πληρώνει ποδοσφαιριστές που ουσιαστικά ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Βεβαίως σε αυτό το γκρουπ δεν υπολογίζεται ο Σκαραμοτσίνο ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο η παρουσία του στην φετινή περίοδο δεν είναι ανάλογη των προσδοκιών της τεχνικής ηγεσίας.

Έτσι

ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί σε δυο θέσεις στην άμυνα (κεντρικός αμυντικός, αριστερός μπακ), σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα αποτελέσει παρελθόν από την Ομόνοια. Επίσης στερείται μιας θέσης στον ανασταλτικό τομέα (Ρόντρι) και δυο στο δημιουργικό κομμάτι (Ράμος, Γκριγκαλασβίλι). Θεωρείται δεδομένο ότι η Ομόνοια θα εγγράψει τους Σκέμπρι και Λεάντρο και έτσι μπορεί να πει κάποιος ότι με αυτές τις προσθήκες καλύπτει τους Ράμος και Ρόντρι. Με την απουσία του Σκαραμοτσίνο όμως εμφανίζεται ένα μεγάλο κενό στην άμυνα καθώς μένουν ως καθαρόαιμοι κεντρικοί αμυντικοί οι Ακουισταπάτσε και Στεπάνοφ, ενώ μπορούν να παίξουν την θέση οι Σερτζίνιο και Λομπζιανίτσε. Βεβαίως είδαμε και τον Λεάντρο να αγωνίζεται σαν αριστερό μπακ, ωστόσο είναι φανερό ότι η Ομόνοια στερείται ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Λεάντρο στο χώρο του κέντρου. Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει ο Χάρης Κυριάκου και ο Μάριος Δημητρίου που έδειξαν ότι μπορούν να καλύψουν με επιτυχία την θέση αυτή, έτσι ο Κώστας Καϊάφας μπορεί να υπολογίζει τον Λομπζινίτσε για το κέντρο της άμυνας. Παρά το γεγονός ότι προκύπτει μεγάλο κενό στην άμυνα, ο Κύπριος τεχνικός μπορεί να βρει τις λύσεις, ωστόσο στερείται ποδοσφαιριστές στις υπόλοιπες θέσεις.

Με αυτά τα δεδομένα η Ομόνοια πέραν από τους Λεάντρο και Σκέμπρι βρίσκεται στο ψάξιμο για κεντρικό αμυντικό, χωρίς να υπάρχουν τα περιθώρια λάθους, ενώ η άλλη μετεγγραφή θα αναλωθεί για ακραίο επιθετικό, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλη θέση στην επίθεση. Οι πράσινοι βρίσκονται σε επαφές με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτές τις θέσεις αφού εντόπισε τους στόχους και είναι θέμα χρόνου να κλείσουν θετικά στο τριφύλλι.

Βεβαίως απομένουν ακόμα πολλές μέρες για την μετεγγραφική περίοδο και πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα