Ομόνοια: Σημαντικότερο κι από ντέρμπι... πριν τα ντέρμπι

Η Ομόνοια δεν έχει την πολυτέλεια απώλειας βαθμών στην Πάφο. Αντίθετα, έχει πολλά να κερδίσει αν νικήσει σήμερα το απόγευμα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Ομόνοια βελτιώνεται, εκπέμπει αγωνιστική υγεία, ενώ παράλληλα κέρδισε και μία θέση στη βαθμολογία. Ικανοποίηση υπάρχει, όμως η βελτίωση ανεβάζει και τις απαιτήσεις εκεί που πρέπει να είναι. Η 4η θέση δεν αρμόζει στο εκτόπισμά της, όποια κι αν είναι τα δεδομένα (οικονομικά, μπάτζετ, η αγωνιστική της κατάσταση ή και των αντιπάλων

της). Σίγουρα δεν πρέπει να πέσει ξανά πιο κάτω, αλλά οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Δεν είναι εύκολο να καλύψει διαφορές 7, 8 και 9 βαθμών, έστω κι αν υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος. Αλλά πρέπει να το παλέψει, να το διεκδικήσει, κερδίζοντας κάποια στιγμή σε ντέρμπι, στα παιχνίδια όπου το κλείσιμο της ψαλίδας είναι άμεσο, σε περίπτωση φυσικά επιτυχίας. Αυτό θα ζητάει ο κόσμος της απ' εδώ και πέρα.

Πού κολλά όλο αυτό, αφού σήμερα η Ομόνοια δεν έχει ντέρμπι; Η έξοδος στην «Πάφο» είναι το «κλειδί». Αν το «τριφύλλι» δεν κερδίσει σήμερα απέναντι στην τοπική ομάδα θα έχει πολλαπλές απώλειες. Σπάει η δυναμική του, μεγαλώνουν πιθανότατα οι βαθμολογικές διαφορές και εκτός απροόπτου ξαναπέφτει ένα σκαλί στον πίνακα με το τέλος της αγωνιστικής. Ζητούμενο είναι λοιπόν να συμβεί σχεδόν το αντίθετο. Γιατί μπορεί η Ομόνοια κερδίζοντας να μην έχει βαθμολογικό όφελος, αλλά κερδίζει σε ψυχολογία. Την οποία θα χρειαστεί στα επερχόμενα ντέρμπι, όπου κακά τα ψέματα θα κτυπήσει ρέστα.

Έτσι, λοιπόν, το διπλό είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος. Σε ένα παιχνίδι που σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τα πόδια των παικτών της. Η Ομόνοια θα πάει με την ίδια συνταγή. Δεμένες γραμμές, αλληλοκαλύψεις και σωστή αμυντική συμπεριφορά. Άλλο ένα μηδέν παθητικό είναι μία σοβαρή προϋπόθεση για τη νίκη. Αυτονόητο πως τα πιο πάνω δεν σημαίνουν αμυντική νοοτροπία. Απλά, όταν έχεις ήσυχο το κεφάλι σου για τα μετόπισθεν, ευκολότερα μπορείς να επιβληθείς. Η Ομόνοια θα επιτεθεί, θα πάρει πρωτοβουλίες και μάλιστα πρέπει να είναι πιο ουσιαστική και ευέλικτη σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Ερμή. Το βάρος πλέον αρχίζει να μεταφέρεται περισσότερο στην επιθετική γραμμή.

Έχει επιλογές
Ο Σκέμπρι απουσιάζει λόγω καρτών (θα λείψει για 1η φορά φέτος), αλλά υπάρχουν κατ' αρχήν δύο επιστροφές. Αυτές του Οικονομίδη (εξέτισε την τιμωρία του) και του Φυλακτού, που την περασμένη εβδομάδα ήταν στην αποστολή αλλά, λόγω τραυματισμού, έμεινε στον πάγκο. Οπότε, ο Μιλόγεβιτς μπορεί να επιλέξει έναν από τους δύο, μαζί με τους Ασσίς, Μπεμπέ στο κέντρο. Το πώς θα αναπληρωθεί τώρα το κενό του Μαλτέζου διεθνούς αποτελεί ζήτημα. Λογικά, ο Ρουσιάς θα ξεκινήσει μπροστά, με τον Σέρινταν και τον Ράμος στα άκρα. Όμως υπάρχει και ο Μπαντιμπαγκά, ο οποίος στο ματς με τον Ερμή στην επανάληψη άλλαξε τις ταχύτητες της ομάδας και κτυπά την πόρτα της 11άδας. Η τετράδα στην άμυνα μπροστά από τον Παναγή δεν αλλάζει με τίποτα. Δεν υπάρχει λόγος αφού τα πάει περίφημα. Έτσι, Καρλίτος, Χαφέζ, Ρομαρίκ και Ρουνιέ θα αποτελέσουν την οπισθοφυλακή. Την ίδια ώρα ο Μιλόγεβιτς ξέρει πως μπορεί να ποντάρει περισσότερο στον Φλορέσκου (μία εβδομάδα προπονήσεων είναι σημαντική στην ετοιμότητά του). Το ίδιο συμβαίνει και με τους Ούρσουλιτς, Κασμί. Στην εξίσωση μπαίνει και ο Χριστοφή. Στόχος είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής, για να αρχίσει να «ζεσταίνεται», και θα είναι ευχής έργον για την Ομόνοια να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε να μπει μέσα ο «Τζίμης». Ο Μιλόγεβιτς φυσικά είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα